Release the unicorns – honderden knuffels in Tschumipaviljoen om blij van te worden

knuffels hereplein groningen

Honderden, misschien wel duizenden teddyberen maken van het Tschumipaviljoen op het Hereplein een soort ballenbak van knuffels. Beetje jammer dat je er niet even in mag. Zou heel vet zijn, puur voor de ervaring en de selfie, maar ook zonder dat is het een vrolijk geheel.

Het Tschumipaviljoen is dat glazen kubis-achtig ding op het Hereplein. Om de zoveel tijd mag nieuwe kunstenaar zich uitleven op het paviljoen. Met soms hele saaie en nietszeggende invullingen, maar regelmatig ook met hele vette. Zo heeft een kunstenaar een tijdje gewoond in de kubus, en nu zit ‘ie dus stampvol met knuffels. Alsof het een levensgrote grijpbakding op de kermis is.

knuffels hereplein Groningen

Alleen de unicorn ontbreekt

Ziet er zo onschuldig uit, dat je geneigd bent om de deur in te trappen en een duik te nemen in de knuffels. Puur om je weer even kind te voelen in paradijselijke omgeving en de realiteit van Trump, Noord Korea en alles te vergeten. Alsof je in een tekenfilm bent beland. Of in een hele vage maar toffe drugsroes, kan ook. Misschien is de combinatie wel bijna Goddelijk. Maar dat kan dus niet.

Drugs mag je sowieso niet doen. Foei. Wat wel kan, is kijken. Vanuit de bushalte, door de ramen van de bus, of als je er langs loopt. Als je treurig bent is het zelfs aan te raden om er eem naartoe te fietsen. Geheid dat je er een glimlach van krijgt. Geen pil voor nodig, alleen maar de imposante collectie knuffels van gesamtkünstler Charlemagne Palestine uit New York.

 

Ga het gesprek aan ( comments)