Restaurant Schuitendiep stopt en transformeert tot Wijncafé De Kade

Het historische pand aan het Schuitendiep. Vanaf 1 november een wijncafé. (Foto: Restaurant Schuitendiep)

Waar de ene deur sluit gaat de andere open, is een gezegde dat wel heel toepasbaar is op Restaurant Schuitendiep. Gastvrouw Astrid Breurken ziet zich genoodzaakt te stoppen met de succesvolle formule omdat haar chef-kok Jolan de business verlaat en de sous-chef Justin een transfer naar De Librije maakt.

“Alleen ík blijf, en koken op het niveau van deze mannen kan ik niet,” laat Astrid zelfbewust weten. “Maar liefde voor wijnen heb ik wel! Daarom ga ik verder met Wijncafé de Kade.”

Een plek die Stadjers verbindt

Daarmee komt na slechts twee jaar een einde aan de trendy en hippe toko, voorheen bekend als Eetcafé Schuitendiep. “Een roerige tijd, dat wel. Maar wat hebben we genoten,” blikt de gastvrouw terug op twee jaren die gedomineerd werden door de coronapandemie en werkzaamheden aan en rond het diep waar het restaurant de naam aan te danken heeft.

“De kade is een rode draad geweest in ons bestaan aan het Schuitendiep,” aldus Astrid. “Zolang wij er zitten is er gewerkt aan de nieuwe Kattenbrug en verlaging van de kade. De gedachte daarachter is het samenbrengen van de mensen. Een plek die Stadjers verbindt.”

Het verbinden van mensen is precies wat er gaat gebeuren in het nieuwe wijncafé. “Het wordt een plek waar je onder het genot van mooie wijnen en fijne hapjes een besloten partij viert. Of het nou gaat om een jubileum, verjaardag, promotie of teamuitje. Wij zorgen ervoor dat het onvergetelijk wordt!”

Je kan nog tot en met 4 september een hapje eten bij Astrid, Jolan en Justin. Klikkerdeklik voor hun website. Later in de maand is er nog een reeds volgeboekte afscheidsweek. Wijncafé De Kade zal vanaf 1 november de flessen ontkurken.

Psst, hier meer afleiding: