Rijdende Rechter komt naar 050 en zoekt conflicten – iemand problemen met zijn huisbaas of verhuurmakelaar?

De Rijdende Rechter 1

Persbericht in de inbox: mr. John Reid komt voor zijn programma De Rijdende Rechter naar Groningen. Hij zoekt nog een aantal Groningse conflicten die hij kan behandelen in de uitzending. Daarom: misschien een idee om je huisbaas of huurbemiddelaar te dagen voor de Rijdende Rechter.

Wij krijgen met behoorlijke regelmaat van studenten te horen dat ze zijn verneukt door de huurbaas of het bemiddelingsbedrijf, maar dat ze voor het geld dat ze gelapt hebben niet naar de rechter stappen. Vaak gaat het om bedragen van een paar tientjes tot een paar honderd euro aan bemiddelingskosten bijvoorbeeld terwijl een eventuele rechtszaak snel in de papieren gaat lopen, ook als je wint.

Rijdende Rechter als verlosser?

Daarom kan de Rijdende Rechter allicht uitkomst bieden. Punt is wel dat beide partijen ermee moeten instemmen. Maar we weten van een aantal verhuurders en makelaars dat ze dat wel willen. Zo heeft Van Wieren van Mijn Huisbaas Groningen meermalen aangegeven open te staan voor een gang naar de Rijdende Rechter. Probleem is alleen: wij zijn niet gedupeerd en kunnen dus niet naar de rechter stappen.

Maar jij wel, mits je ten onrechte bijvoorbeeld bemiddelingskosten of huurkosten hebt betaald aan de makelaar voor een kamer. Want dat mag niet. En eerlijk: we wachten met smart op meer uitspraken in deze gevallen, omdat de foute verhuurders en bemiddelaars net zolang doorgaan tot er in hun specifieke geval een uitspraak wordt gedaan door de rechter.

Aanmelden

Daarom, bijna een soort verzoek van ons, meld je conflict aan bij de Rijdende Rechter. Dan hebben wij ook weer wat meer handvatten om dubieuze verhuurders en bemiddelaars aan te pakken. Aanmelden kan via de site van De Rijdende Rechter: www.rijdenderechter.kro-ncrv.nl

Psst, hier meer afleiding: