Rosa Timmer over Tinder – column

Rosa Timmer Tinder
Rosa Timmer, erkend schrijftalent, Stadjer en jongedame schrijft columns voor Dagblad van het Noorden en Sikkom. Rosa is voor haar column in de wereld van Tinder gedoken.

Tinder

Ook al ben ik geen vrijgezel meer, ik probeer een beetje bij te blijven op datinggebied. De nieuwste trend is Tinder. Daten op je telefoon.

Je krijgt een foto te zien en je drukt op ‘like’ of ‘overslaan’ en als die ander ook op ‘like’ drukt kun je chatten. Allemaal leuk en aardig, ware het niet dat Tinder ook de nieuwsgierigheid wekt van mensen voor wie het niet bedoeld is.

Zo vond een vriendin haar zwager op Tinder. Die heeft dus al jaren een relatie met haar zusje. Oeps. Kijk, ik begrijp dat wel. De hele dag giechelen mensen naar hun telefoon. Wij, de zielen met een vaste relatie, ervaren dit niet zo vaak.

Misschien als ons salaris gestort is, verder niet. Dan ben je weleens benieuwd naar wat iedereen toch beleeft op dat mobieltje. Helaas, als je je bij Tinder aanmeldt, gebruikt de app automatisch je Facebookfoto.

Anonimiteit is geen optie. Zo kan het dat veel gebonden mensen met hun kop op Tinder staan. Van schrik had de bovengenoemde jongen de app snel verwijderd. Opgelost? Nee, niet bepaald.

Je profiel is niet gewist als je Tinder van je telefoon gooit. De zwaar geblameerde zwager moest Tinder zodoende opnieuw downloaden om zijn profiel te wissen. En dat onder begeleiding van een oorverdovende scheldkanonnade van zijn vriendin.

Omdat zijn profielfoto op Facebook een kiekje samen met haar is, en zij dus ook op Tinder stond, hadden haar collega’s zich afgevraagd of ze wellicht op zoek zijn naar een trio. Ellende alom.

Vroeger was het makkelijk, we hadden Relatieplanet en Hyves. Liken bestond niet, alleen de blokkeerknop. Dat was handig als je je basisschoolleraar trof of mensen in je mailbox had met teksten als: ‘We kunnen alleen bij mij thuis afspreken want ik heb een enkelband’, of: ‘Mag ik me voor je aftrekken als ik ervoor betaal?’.

Was het nog maar zo simpel.

Tinder

Psst, hier meer afleiding: