De RUG is officieel de beste universiteit van Nederland – Keuzegids 2018

RUG

Vandaag verschijnt de Keuzegids 2018. Grote uitblinker? Juist, de Rijksuniversiteit Groningen. Deze is verkozen tot beste brede en algemene universiteit van Nederland en heeft tevens de beste Masteropleiding. Lekker hoor!

De scores waren eigenlijk al een tijdje bekend, maar zijn nu officieel gepubliceerd in De Keuzegids 2018. Deze bevat een overzicht van de allerbeste Master-opleidingen en Universiteiten Nederland, met beoordeling. Deze zijn gebaseerd op de studentenenquête, plus een oordeel van de nationale keuringsinstantie voor het hoger onderwijs.

Beste Master

Alle Masters krijgen een score en kunnen het stempel ‘Topopleiding’ verdienen. Dat zijn er maar liefst 17 aan de RUG, wat echt meer dan prima is. Daarvan zijn 13 stuks zelfs de beste in hun categorie.

Bovendien verdient één master een extra pluim: economics & business. Deze staat namelijk de eerste plaats in de gids. De Groningse master moet het goud wel delen, want scientific illustration van de Hogeschool Zuyd in Maastricht heeft dezelfde belachelijk hoge score.

Beste uni van Nederland

En de RUG heeft meer te vieren. Ze mag zichzelf namelijk ook nog eens de ‘beste brede klassieke universiteit van Nederland’ noemen. Dat klinkt nogal specifiek, maar dat valt reuze mee. Het zijn gewoon universiteiten waarin alfa- bèta- (inclusief medisch) en sociale wetenschappen vertegenwoordigd zijn. Lekker breed dus.

Dat zijn naast Groningen de Radboud universiteit in Nijmegen, Leiden, Utrecht, Amsterdam en de Vrije Universiteit. Concurrentie genoeg, dus. Maar zoals ouwe baas Henny Huisman al zei: er kan er maar één de winnaar zijn.

Ga het gesprek aan ( comments)