RUG en Hanzehogeschool: Vindicat niet meer welkom bij officiële gelegenheden

De RUG en de Hanze hebben Vindicat geen accreditatie verleend voor het huidige collegejaar. Dat heeft een commissie zojuist bekend gemaakt. Het corps wordt daarom niet meer uitgenodigd voor officiële evenementen en gelegenheden.

De onderwijsinstellingen menen dat de vereniging niet voldoende hervormd is en dat de maatregelen van Vindicat niet hebben geleid tot de beloofde ‘cultuurverandering’.

Daarnaast vindt de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties dat er te weinig is gedaan om incidenten tijdens de coronacrisis te voorkomen. Al met al betekent dit dat Vindicat tot half september 2021 niet welkom is bij officiële gelegenheden. De bestuursbeurzen van zo’n 30.000 euro waren al eerder uitgekeerd en kunnen niet worden teruggevorderd, zo stelt de commissie.

2019

Is overigens niet de eerste keer dat de studentenvereniging geen accreditatie krijgt. Ook in 2019 werden de beurzen ingehouden na een aantal incidenten. Naar aanleiding van die beslissing deed het bestuur toen een aantal beloftes, met name over een omslag binnen de verenigingscultuur. De Accreditatiecommissie is echter duidelijk van mening dat die beloofde veranderingen nog niet zijn bekrachtigd.

UPDATE: in een eerdere versie van dit artikel werd gesteld dat Vindicat ook haar bestuurbeurzen zou kwijtraken. Dat is niet juist. Het geld kan volgens de accreditatiecommissie niet meer worden teruggevorderd.

Psst, hier meer afleiding: