RUG gaat ondanks protesten strijd aan met Technische Universiteiten

Onze universiteit is ’n baas. De RUG kreeg al eens de titel Beste Brede Universiteit en Beste Brede Masteruniversiteit van Nederland. Nu is er een ‘go’ om hier een opleiding Mechanical Engineering te starten. Ondanks protesten uit Delft, Twente en Eindhoven. Lekker voor ze!

Oh nee, straks kunnen onze afgestudeerden geen werk meer vinden omdat er allemaal Groningse ingenieurs rondlopen! Een grote angst van de drie technische universiteiten. Delft, Twente en Eindhoven probeerden zelfs tegen te houden dat Groningen een nieuwe opleiding ‘Mechanical Engineering’ gaat aanbieden.

Slap argument

De RUG zit niet bij het ‘sectorplan voor de techniek’ en daarom mogen ze een dergelijke opleiding niet zomaar aanbieden, volgens de drie. Een slap argument. Rijksuniversiteit Groningen was namelijk helemaal niet betrokken bij het opstellen van dat plan. Precies waarom DUO de kant van Grunn kiest.

Maar niet alleen DUO geeft een ‘Go’, ook De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft nu definitief groen licht gegeven. Helemaal mooi, want volgens de RUG is er zeker behoefte aan ingenieurs op de noordelijke arbeidsmarkt.

Psst, hier meer afleiding: