Ruzie in drukke Herestraat tussen verschillende mannen eindigt in bloederige steekpartij: mes van 30 centimeter

steekpartij-herestraat

Grote plassen bloed lagen gister aan het einde verspreid over een paar vierkante meter voor de ingang van de WE in de Herestraat. Even daarvoor werden meerdere mannen neergestoken op klaarlichte zaterdag en dat in de drukste winkelstraat van Noord-Nederland, die op dat moment goed bevolkt was. Een reconstructie.

De politie meldt op Facebook dat twee mannen (allebei 28 jaar) gister rond 13:45 gewond zijn geraakt bij een steekpartij. Beide heren zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht en bij de steekpartij is, getuige beelden die wij hebben gekregen, erg veel bloed verloren. Kort na het incident is in de Gelkingestraat een 26-jarige verdachte uit Groningen aangehouden. Volgens de politie werd ook hij overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij gewond was. Een van de slachtoffers werd later, na het eerste onderzoek en horen van getuigen, ook nog aangehouden in het ziekenhuis.

“Oude vete”

Dat komt overeen met getuigenissen die wij ontvingen. Zo zag een Stadjer in de Gelkingestraat iets na de steekpartij een jongeman liggen in een plas bloed. “Geen idee of hij betrokken was bij het incident in de Herestraat of dat er nog wat was. Maar hij had het mes nog in zijn hand zitten, die stak zo uit het bot.”

De zelfde man liep even daarvoor hevig bloedend bij een zaak naar binnen. “Daarna rende hij weg en werd verderop in een steegje in de Gelkingestraat aangehouden,” meldt een andere getuige. Diezelfde bron hoorde van agenten dat het zou gaan om een oude vete. “Eerder dit jaar zou er ook al iemand zijn neergestoken.”

Mes van dertig centimeter

Andere ooggetuigen melden aan Dagblad van het Noorden dat tenminste vijf mannen waren betrokken bij de steekpartij. Midden in de Herestraat zou een man ruzie hebben gekregen met drie andere mannen. “Hij kreeg van die drie een poeier op zijn neus”, vertellen omstanders, die zo ongeveer alles hebben zien gebeuren, aan de krant. Tijdens de worsteling die volgde viel de man op de grond en werd vervolgens door een van de aanvallers in zijn been gestoken. “Met een flink mes”, aldus een een van hen, die zijn handen zo’n dertig centimeter van elkaar houdt.

Het slachtoffer zou niet direct door hebben gehad dat hij was gestoken, tekent de krant op van een van de omstanders. Hij stond aanvankelijk op en de mannen strompelden naar de gevel van de WE. Daarna ging het gevecht in de kledingzaak verder waar een vijfde man, mogelijk een vriend van het eerste slachtoffer, in de buikstreek werd gestoken door dezelfde verdachte. De man die het tweetal neerstak, zou vervolgens met zijn kompanen ervandoor zijn gegaan. In eerste instantie op hun gemak, maar aan het einde van de Herestraat begonnen ze te sprinten.

“Het was bizar”

In de winkel bleef het slachtoffer achter. Die bloedde zo hevig dat winkelpersoneel zijn been met een riem hadden afgebonden. Ondertussen ontstond in de Herestraat de nodige paniek. Gegil steeg op en ouders hielden de handen voor de ogen van hun kinderen. “Het was bizar. Gewoon op klaarlichte dag.”

Lees meer op Dvhn.nl

Psst, hier meer afleiding: