s’ Werelds meest oogstrelende plek vind je dit weekend in Groningen

Groningen ist ja schön ja. Niet altijd en overal, maar we mogen er wezen hoor. En WinterWelVaart is precies zo’n moment dat alles klopt. Van de verlichting tot de schuiten en van de markt tot live muziek. Het Hoge en Lage der A zijn dit weekend de belichaming van decembergezelligheid.

Dus weet je nog niet wat te doen met je date? Ga vooral eem aan de struun. Want ook al druipt de knulligheid van de kerstmarkt, en is de haarkleur van het gros van de bezoekers al lang en breed vervaald tot vijftig tinten grijs, het blijft verdomme een mooi plaatje.

Zó mooi, dat we durven te spreken van de mooiste spot van Nederland. Voor even dan. Check bijvoorbeeld de platen van Knelis hier boven en onder. Stuk voor stuk kerstkaartwaardig.

Biertje pakken

Moet wel gezegd worden: het programma is niet spetterend. Althans, niet als je de kwart eeuw nog niet hebt aangetikt. Of de halve. En zelfs dan zijn de voorstellingen en optredens van wisselende kwaliteit, net als de kunst. Of alle prullaria die ze in de vele kraampjes proberen te slijten.

WinterWelvaart

Zijn we daar zuur over? Neuh. Gewoon biertje pakken en je laten betoveren door de ambiance, die behoorlijk  Charles Dickeriaans aandoet. Mooi man. Enige jammere is dat er geen witte vlok gaat vallen, maar spatjes des te meer. Al heeft dat ook wel weer wat: arm in arm onder een paraplu over de kade schuifelen.

Wat: WinterWelVaart
Waar: Hoge en Lage der A
Wanneer: 21 t/m 23 december

Psst, hier meer afleiding: