Sebas van den Brink maakt awesome nieuwe buskaart Groningen en die kan ook bij jou in huis hangen

Sebas met de nieuwe buslijnenkaart van Groningen

Met een vader die technisch tekenaar was en een overmatig grote interesse voor Discovery Channel werd het Sebas van den Brink uit Groningen snel duidelijk. Sommige dingen in deze wereld zijn wel degelijk maakbaar. Via de opleiding Grafische Vormgeving belandde hij op de Kunstacademie in Groningen. Nu maakt hij kaarten zoals de buslijnenkaart van Groningen. Voor iedereen die er belang bij heeft.

Natuurlijk moet het functioneel zijn. Simpel. Een samenvatting. Maar het oog wil ook wat. Een goede kaart maken is dus nog niet zo makkelijk, zeker niet wanneer het ‘in opdracht van is’ natuurlijk. “Voor het OV-bureau Groningen/Drenthe mocht ik een nieuwe lijnenkaart voor Stad maken. Helaas is die kaart nog niet uitgerold vanwege de coronacrisis. Supergaaf dus dat ik de kaart nu mag verkopen in mijn webshop.”

OV-geek

Een beetje OV-geek moet het gelijk warm krijgen van het werk van Sebas. Hij maakte eerder al een geweldige kaart van alle spoorlijnen in Nederland, met daarin verwerkt zowel verdwenen als toekomstige lijnen. Maar ook een metrokaart van het Nederlandse wegennet werd populair. In 2017 maakte hij een juweeltje van een plattegrond van Groningen. Het is een versimpelde variant van Stad met alle bezienswaardigheden duidelijk uitgebeeld.

YouTube

Sinds kort heeft Sebas een nieuw YouTube-kanaal waarop hij hele toffe filmpjes uitzendt. “Momenteel ben ik bezig met het maken van een docu over een oud atlas waarbij ik samenwerk met twee Amerikanen van tachtig jaar oud.” Op het kanaal kun je ook de ‘Making of Wisburg’ bekijken. Een stad die hij zelf heeft bedacht. Dagblad van het Noorden maakte hier onlangs een reportage over.

Wil je nou ook zo’n toffe bus- of treinkaart aan de muur? Scrol eens door de webshop van Sebas. Er zijn echt hele toffe kaarten te vinden. Eigenlijk kunstwerken.

Psst, hier meer afleiding: