Selfiespot ‘<3 Fryslân' vernield en beklad bij Martiniplaza

selfiespot friesland fryslan

Vandalisme valt nimmer goed te keuren. Van andermans spullen blijf je af, zo simpel is het. Ook al is het iets van de buren wat pardoes in jouw tuin is beland en waar je niet blij mee bent. Dan stap je maar naar de Rijdende Rechter.

En toch is de selfiespot met ‘<3 Fryslân’ het slachtoffer geworden van vandalisme. De spot was ook te uitdagend. Zeg maar de vernieling waarvan je wist dat die zou komen.  De witte letters en het rode hartje zijn besmeurd met verf. Het geheel is daardoor niet meer echt uitnodigend om mee op de foto te gaan. Althans niet volgens de bedoeling van de selfiespot.

Zo’n spot moet een beetje stoerheid uitstralen. Doet ‘ie niet meer. Hoewel, allicht dat de spot nu populairder wordt dan ooit omdat Groningers ermee op de foto willen. Als een soort trofee. Dat kan ook. Zo van: ‘Kijk eens hoe stoer wij zijn. Boehoehoehoehoe Friesland.’ Maar dat was vast niet de bedoeling. Benieuwd ook hoe betrokkenen nu gaan reageren. Zal Friesland de spot terugroepen?

Wat staat de selfiespot nog te wachten?

Zal de gemeente vanuit openbare orde-oogpunt actie ondernemen? Of zal Martiniplaza eieren voor het geld kiezen en de spot aan het zicht onttrekken. Want als dit al tijdens de eerste nacht gebeurt, wat staat de selfiespot dan nog te wachten? Het bekladden van de spot is in ieder geval opgevallen en gaat rond op Twitter.

Lees hier waarom de selfiespot überhaupt in Groningen staat.

Ga het gesprek aan ( comments)