Selfiespot <3 Fryslân na bekladding populairder dan ooit

Selfiespot

Negatieve reclame is ook aandacht, zolang er maar over je geluld wordt. Of in het geval van een selfiespot: zolang mensen maar met je op de foto gaan. En dat is het geval met de selfiespot ‘<3 Fryslân’.

Zoals bekend is de serie letters, die op de stoep bij Martiniplaza staat, afgelopen nacht onderhanden genomen door een paar vandalen met een pot verf. De actie zorgt voor veel ophef op sociale media. Sommigen keuren de bekladding af, anderen juichen het toe en velen vinden het niet helemaal oké, maar ook iets wat je kon verwachten.

Selfiespot ineens succes

De consternatie zorgt in ieder geval voor veel aandacht. Niet alleen online, maar ook in het echte leven. Voorbijgangers maken volgens Gino Press massaal foto’s bij de selfiespot. Meer dan ooit zelfs. Misschien niet helemaal zoals het bedacht was, maar uiteindelijk draait een selfiespot om selfies en die worden er dus volop gemaakt.

Overigens heeft Topdutch, de gezamenlijke campagne van de Noordelijke provincies om topbedrijven naar Groningen, Drenthe en Friesland te lokken, aangeboden om de boel schoon te maken. En om er een aantal beveiligers bij te zetten, zodat de letters en het hartje de komende nachten ongeschonden doorkomt.

De foto is gemaakt door Gino Press.

Ga het gesprek aan ( comments)