Sfeeractie: om 20:00 stuk of 40 lichtbundels boven Stad en bij Martini Ziekenhuis

Tientallen lichtbundels boven Stad vanavond. Een sfeeractie waarmee partijen uit de audiovisuele wereld hun steun willen betuigen aan iedereen die zich het zweet in de bilnaad werkt tijdens deze barre crisis.

“Weet je die lichtbundels op het Forum nog?”, begint Dennis Brookman van Powersound.rent in Groningen. “Of die op de Kokomo? Daar ongeveer veertig à vijftig van. Vanavond van acht tot half negen boven de stad.”

Dennis legt uit dat er alleen bij zijn eigen bedrijf al zo’n zestien stuks de lucht worden geknald. Plus nog eens vijf bij het Martini Ziekenhuis. “Dat ga je vanaf kilometers afstand nog zien, als het goed is.” Vet ja.

#LightTheSky

Onder de hashtag LightTheSky werd de sfeeractie enkele dagen geleden het internet op geslingerd door het bedrijf Delighted. Met succes. Inmiddels hebben honderden partijen uit de audiovisuele wereld zich aangesloten bij de actie. Waaronder Powersound, Lichtpunt en een stuk of wat andere uit 050.

Samen willen ze naar aanleiding van de klapactie van vorige week ook iets doen, maar dan “niet enkel voor de zorg”, aldus Dennis van Powersound. Ook voor alle chauffeurs, mensen van de gemeente en ga zo maar door. Eigenlijk voor iedereen die z’n klauwen uit de mouwen steekt in deze tijd.

Brookman: “Onze business ligt helemaal op z’n gat, toch zijn er anderen die de boel draaiende houden op dit moment. Speciaal voor hen doen we deze sfeeractie.”

Spektakel

Zulke bundels, maar dan bij het ziekenhuis, aan de Wasastraat en op enkele andere plekken in Groningen.

Met lichtbundels. Heel veel lichtbundels. Een waar spektakel, als we de man van het Groningse verhuurbedrijf van licht en geluid mogen geloven. Helemaal als er tientallen tegelijk te bekoekeloeren zijn in de Groninger avondlucht.

En alsof dat nog niet dik genoeg is, wordt ook de ingang van het Martini Ziekenhuis helemaal kek verlicht. Met kleurtjes en zo. Puur om iedereen daar een hart onder de riem te steken.

Kijken dus! Rond acht gaat het beginnen, dus het is te hopen dat de weersomstandigheden het toestaan dat zoveel mogelijk mensen in en om Stad de show kunnen zien. Finger crossed!

Wat: #LightTheSky
Wanneer: zondag 22 maart 20:00
Waar: Martini Ziekenhuis en andere plekken in Stad