Sjinkie Knegt bedankt Martini Ziekenhuis met een (deels zelfgemaakt) schilderij

Meervoudig shorttrack kampioen Sjinkie Knegt, die in 2019 ernstige brandwonden opliep na een ongeluk met een houtkachel, heeft het personeel van het Martini Ziekenhuis in Groningen bedankt voor het harde werk. Samen met de Groningse kunstenaar Michel Velt maakte hij het schilderij.

Inmiddels is Knegt volledig hersteld en volop in voorbereiding op de Olympische Winterspelen van 2022. “Het is heel mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen voor het Martini Ziekenhuis. Ze hebben destijds enorm goede zorg verleend en mede dankzij hen kan ik nu mijn missie op weg naar goud voortzetten”, aldus Knegt.

Meer dan alleen wondgenezing

Brandwondenarts Sonja Scholten van het Brandwondencentrum Groningen in het Martini Ziekenhuis noemt het kunstwerk een inspiratie voor patiënten en medewerkers. “Brandwondenzorg gaat niet alleen over genezen van de brandwonden”, legt Scholten uit.

“De behandeling richt zich op een zo volledig mogelijk herstel van de patiënt om weer te kunnen doen, wat belangrijk is voor de patiënt. Voor Sjinkie was dat weer op het ijs staan en presteren op het hoogste niveau. Sjinkie laat zien dat dat ondanks de littekens toch mogelijk is! Dat alleen is al een gouden medaille waard. Hoe mooi zou het zijn als hij deze ook wint op de Olympische Spelen!”

Psst, hier meer afleiding: