Slotenmakers

Ik ben bezig een artikel te schrijven over een geweldig bedrijf. Het bedrijf herstelt sloten, met spoed als het moet. Je belt en dan komt er een ervaren monteur, een alleraardigste man in een grote blauwgroene bus. Soms neemt hij zijn tante mee, die dan even in de auto moet wachten. Koffie hoeft hij niet, glaasje water is voldoende.

De voorrijkosten bedragen 30 euro. Dat is in werkelijkheid 189 euro, maar dat zeggen ze er gewoon niet bij, dus dat blijkt pas veel later. De bon die de monteur achterlaat, roept wel wat vragen op. Bedrijfsgegevens lijken wel niet te kloppen of zo.

Na wat uitzoekwerk wordt duidelijk dat het bedrijf een kleine achterstand heeft in de administratie want ik ben als klant al dagen achtereen niet te vinden. Ze hebben het gezien de kwaliteit die wordt geleverd natuurlijk heel druk. Gelukkig zoeken ze het uit en dan word ik vanzelf teruggebeld. Ze bedankten mij zelfs voor het getoonde geduld.

Het slot doet het weer fantastisch. Het kost wat (€ 837,32), maar dan heb je misschien ook wel wat. Nu las ik op het internet dat dit bedrijf dat ook 24H Slotenmakers en 24H Slotenservice heet – in verband wordt gebracht met oplichting. Ik kan mij dat niet voorstellen. Zo’n aardige man. Als ik hem tegenkom zal ik dat ook zeggen.

Maar goed van vertrouwen zijn is wellicht wat naïef. Daarom: wie ook zaken wil doen met dit geweldige bedrijf dat verschillende adressen heeft in Almere, in Groningen en in alle andere plaatsen in heel Nederland moet misschien toch even wachten tot ik klaar ben met mijn artikel. Want ik kan mij natuurlijk vergissen.

Rob Zijlstra

Bekijk hier de ontluisterende aflevering van Rambam over slotenmakers:

Psst, hier meer afleiding: