Snapchat vindt Groningen een gezellige kutstad

Groningen snapchat 1

Yooo Snapchat, wat is dit dan? Zomaar eem een nieuw hyperlokaal filter droppen en Groningen daarin een beetje afkraken?

Het is heus. Doe een foto of video in snapchat als je in Groningen bent en je krijgt als filterkeuze een plaatje van Stad met de tekst: “Groningen gezellige kutstad.”

Groningen de koningen

Dat is natuurlijk niet aardig. Ook niet lief. En slaat ook nergens op. Groningen is inderdaad erg gezellig. Met afstand de gezelligste stad van het land. Maar een kutstad is het niet. Integendeel.

Opmerkelijk is dat Groningen de enige stad is, zover wij weten, die deze tekst als filter heeft. Dit stukje wordt bijvoorbeeld in Leeuwarden getikt, hier heb je alleen maar leuke filters met plaatjes van de stad.

Reactie

Zonder stomme tekst. Terwijl Leeuwarden toch echt kutter is dan Groningen. Weet iedereen die wel eens in beide steden is geweest. Wij hebben Snapchat gevraagd naar een reactie, die komt misschien nog.

Update
Je kunt zelf filters maken voor Snapchat. Wel moet iemand van het Snapchathoofdkantoor toestemming geven. Accorderen zeg maar, zodat heel Snapchat er gebruik van kan maken. Waarschijnlijk komt de dude of dudin die daar over gaat uit Friesland, of een ander buitenland.

Volgens de wandelgangen bij Snapchat is het echter een ongeluk foutje. Er moet staan: ‘kunststad’ in plaats van ‘kutstad’.

Door Tim Dijkstra

Ga het gesprek aan ( comments)