Sneak preview Happy Italy Groningen – opening is 21 maart

In het pand naast de Jumbo aan de Oosterstraat wordt op dit moment keihard gewerkt aan het nieuwste filiaal van Happy Italy. Moet ook wel, want het restaurant opent op 21 maart de deuren voor het publiek.

Vandaag stonden de deuren ook eem open. Niet voor het publiek, wel voor de bouwvakkers die er druk aan het klussen zijn. Helaas mochten we van de mannen niet naar binnen om wat foto’s te maken. Maar vanuit de deuropening hebben we een goede impressie gekregen van het restaurant. Kort gezegd: het wordt heel nice.

Happy Italy wordt een pareltje

Het restaurant wordt erg lang, met in het midden een grote open keuken. Tussen de ingang en de keuken liggen enorme stapels met houtblokken, waarmee de oven straks wordt verwarmd. Het hout draag bij aan de ambachtelijke uitstraling van Happy Italy. De bakstenen zuilen completeren samen met het aanwezige gietijzer die vibe.

Wat ook bijdraagt aan de ambachtelijke sfeer zijn de ‘eenvoudige’ tafels, stoelen en typische spotjes die aan het gietijzerwerk aan het plafond hangen. Al met al ziet het er erg nuver uit en dan moeten de puntjes nog op de spreekwoordelijke i. Daar hebben de bouwvakkers nog een kleine twee weken voor. Want 21 maart is de opening.

Vapiano, Uurwerker, Pastafabriek en Happy Italy

Happy Italy lijkt wel wat op Vapiano. Beide ketens draaien om pasta, pizza en broodjes. Dat alles in een ambiance die past bij de hippe en vlotte jongere en student. Veel industriële aankleding en meer van dat. Zoals je dat ook ziet bij de Pastafabriek of de Uurwerker. Niet gek, ze richten zich allemaal op dezelfde doelgroep.

Ga het gesprek aan ( comments)