Snelgroeiend technoplatform Temple doet vrijdag brute season finale in Graanfabriek

“Een tijdje dacht ik dat er weinig nieuwe nachtelijke techno-initiatieven waren”, vertelde nachtburgemeester Merlijn Poolman onlangs. “Maar ik zie ineens weer allemaal verse feestjes ontstaan, door een nieuwe organisatie met een internationale doelgroep in spots als Lola, Allround en MasMas.”

Daarmee doelt de waker van de Groninger nacht onder andere op de feesten van Temple, een nieuw concept opgezet door een groep gelijkgestemde jonge gasten. De evenementen van Temple, die draaien om kunst en techno in een relaxte sfeer, winnen snel aan populariteit. Jonas Zitter, een van de oprichters: “Een paar jaar geleden organiseerden we fuifjes in ons studentenhuis, op Koningsdag kwamen meer dan 600 man naar ons feest bij MasMas.”

Internationaal publiek

Onder die honderden bezoekers zitten erg veel internationals. Dat is niet expres, maar komt volgens Jonas omdat de organisatie bestaat uit een bont gezelschap. “Ik ben de enige Nederlander, daarom doe ik ook de pr en zo.” De rest wordt gevuld met studenten uit heel Europa en daarbuiten. En al die gasten nemen hun eigen smaak en netwerk mee. “De technostijlen die je bij ons hoort, worden nergens gedraaid in Groningen. Het is dub-achtig met veel buitenlandse invloeden.”

Koningsdagfeest van Temple in MasMas

Dat betekent niet dat de voertaal Spaans, Duits of Chinees is. Er wordt wel veel Engels gesproken, maar net zo veel Nederlands. De kracht van Tempe-feesten is juist dat iedereen zich thuis voelt. De techno-liefhebber uit de provincie en het feestbeest uit Spanje. Belangrijk is wel dat het niet alleen om de muziek gaat. Bijzondere en vernieuwende audiovisuele kunst is minstens zo wichtig. “Ons netwerk bestaat uit kunstzinnige mensen die de bezoekers steeds weer weten te verrassen.”

Temple x Harmony

Al die facetten moeten tot een absoluut climax komen bij Temple x Harmony, de grote seizoensafsluiting (vrijdag 24 mei) in de Graanfabriek. “We gaan voor de season finale samenwerken met onze goede vrienden van Harmony Rec., een label uit Praag.” Net als Temple is Harmony bezig met een stormachtige groei, maar dan in Praag. “Ze hebben dankzij hun levendige en atmosferische techno in vijf jaar tijd een bekende naam opgebouwd in de Tsjechische hoofdstad.”

Temple x Harmony wordt georganiseerd in de Graanfabriek. Dat is de oude locatie van Paradigm en volgens Jonas perfect geschikt voor het feest dat ze voor ogen hebben: “De Graanfabriek heeft de perfecte en intieme setting voor een nacht vol herinneringen en een glimp van de toekomst.” Zin gekregen? Snel zijn! De kaartverkoop loopt tot en met woensdag. Klikkerdeklik hier voor het event op Facebook, hier eem voor de pagina van de organisatie en tickets (acht euro) koop je hierrrr.

Psst, hier meer afleiding: