Snipes Herestraat: drie etages en 950 vierkante meter sneakerplezier

snipes

Sneakerswalhalla Snipes komt naar Groningen, schrijven we begin juli van dit jaar. Op dat moment is nog niet veel meer bekend dan dat. Maar inmiddels weten we meer.

Zo komt Snipes in het oude pand van River Island aan Herestraat 67. Dat is een enorm pand dat meerdere verdiepingen beslaat. Daarvan gebruikt Snipes er straks drie: de begane grond, eerste en tweede etage. Al die verdiepings zijn samen goed voor ongeveer 950 vierkante meter winkelplezier.

Snipes dit najaar open

De bedoeling is dat de winkel ergens dit najaar al de deuren opent. Om die deadline te halen wordt er nu alvast knetterhard getimmerd en geklust. De winkel wordt compleet vernieuwd en krijgt een verse aankleding. Dat is nodig, want Snipes Groningen moet een van de paradepaardjes van het bedrijf worden.

“Snipes was op zoek naar een toplocatie in Groningen”, vertelt Gareth Tsang, associate director Retail bij CBRE (waar Snipes onder valt) tegen Vastgoedmarkt.nl. “Die hebben we met Herestraat 67 gevonden. En daarmee gaat een wens van Snipes in vervulling. De Herestraat is immers de belangrijkste winkelstraat van het Noorden.” En zo is. En nog heel eem geduld dus.

Grote Europese keten

Onder sneakerliefhebbers heeft Snipes een erg goede naam. De winkel verkoopt alle bekende merken, maar ook bijzondere en klassieke sneakers. Daarnaast hebben ze ook accessoires en streetwear. Het Duitse bedrijf, dat tot de grootste sneakerketens van Europa behoort, heeft tot nu negen vestigingen in Nederland.

Psst, hier meer afleiding: