Sounds nice: dikke boot, grachten, Groningen en goede dj’s

 

Tanzen auf dem Boot Kopjek Paradigm

Eem wat meer info over Tanzen auf dem Boot, want de organisatie gesproken en die weet een aantal dingen. Zoals: welke boot, hoeveel plekken, mogelijke routes en dat de opbrengst naar een goed doel gaat.

Zaterdag 25 juni vertrekt ‘De Waterpoort’ om 15:00 uur vanaf Paradigm voor een hopelijk behouden vaartocht. Aan boord 250 man. Waarvan twintig man personeel, waaronder de muzikale gezagvoerders: KopjeK-residents Tjade en Wouter Beek. Er is dus ruimte voor 230 gasten voor een middag vol techno, hopelijk chillen in de zon, en bootvaren.

Alle windrichtingen zijn mogelijk

Waarheen is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden volgens Erik Schieving, die samen met studiegenoten Maarten Brouwer, Arman Khachaturian, Rachel Sidin en Myrthe Lindler het uitje organiseert voor de minor Event Management aan de Hanze. “De schipper zei dat we een behoorlijk eind richting Duitsland kunnen varen, maar Lauwersoog kan ook.”

In de binnenstad zijn de mogelijkheden wat beperkter. De schuit kan bij Paradigm aanmeren en via het Reitdiep, het Eemskanaal, Van Starkenborghkanaal of het Winschoterdiep Groningen verlaten. In de stad is een rondje Diepen niet mogelijk. Alleen het Verbindingskanaal (bij het museum en het hoofdstation), het Hoge der A, het Reitdiep en het Noordwillemskanaal (richting Assen) zijn bevaarbaar.

Programma en kosten

Maar dat deert Erik niet. “Door de grachten varen met zo’n boot en gezelschap is natuurlijk heel mooi, maar als het eenmaal feest is, maakt het niet meer uit waar we varen denk ik.” Voor feest is er in ieder geval genoeg ruimte aan boord. De Waterpoort heeft twee dekken. “Het benedenruim wordt omgebouwd tot club en bovendeks kun je, als de zon schijnt, aan je kleurtje werken.”

De kosten voor een middagje varen op de ’technoboot’ zijn 17,50 euro. Voor 25 euro koop je een combiticket waarmee je toegang krijgt voor de after in de glazen loods van Paradigm. De after (georganiseerd door KopjeK) duurt tot 23:00 uur, daarna neemt Paradigm Parody (met als headliner Mano Le Tough) het feest over, ook daar kun je met de combiticket naartoe.

Goed doel

De opbrengst van Tanzen auf dem Boot gaat naar One Fine Day. De stichting zet zich in om een leuke educatieve zeilbelevenis te organiseren voor kinderen met een ziekte of beperking. Om kinderen een toffe dag te geven waardoor zij even afstand kunnen nemen van de dagelijkse moeilijkheden.

Oh ja, de kaartverkoop begint morgen (maandag 6 juni). Gezien het aantal geringe plaatsen is het aan te raden, mits je absoluut meewilt natuurlijk, om niet te laat te zijn. Zou toch zonde zijn als je achter het net vist en daardoor de boot mist. Houd de Facebookpagina van Tanzen in de gaten voor meer info over de kaartverkoop.

Psst, hier meer afleiding: