Spelersbus FC ontworpen door supporters?

Spelersbus
FC Groningen wil de spelersbus een nieuwe look geven en schakelt hiervoor de hulp van supporters in. Hoofdsponsor Essent en vervoerspartner Drenthe Tours ondersteunen het initiatief. Het idee om de spelersbus wat meer een FC-uitstraling te geven is geboren op het FCGForum.

Na eerder succesvol de hulp inschakelen van supporters voor het ontwerp van het wedstrijdshirt, is het nu de beurt aan de spelersbus. Volgens de aanhang van de Trots van het Noorden mist de huidige spelersbus de uitstraling die past bij volksclub FC Groningen. Voor die kritiek zijn de kantoormedewerkers van de FC niet doof, met als resultaat een heuse ontwerpwedstrijd.

Bij een volksclub hoort een volksbus

“Eén van onze kernwaarden is dat wij een volksclub zijn. Wij staan dan ook altijd open voor input vanuit onder achterban en de mening van onze supporters over de uitstraling van onze huidige spelersbus was duidelijk,” meldt Robbert Klaver, commercieel directeur van FC Groningen op de website van de club.

Hoofdsponsor Essent en Drenthe Tours hebben zijn door de commerciële bobo benaderd en die zijn akkoord met een nieuwe lay-out van het vehikel. Essent neemt zelfs de kosten van de grote busrenovatie voor haar rekening.

Spelersbus

Criteria spelersbus-ontwerp

FC Groningen roept supporters dan ook op om ontwerpen in te dienen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar de creatieve uitspattingen aan moeten voldoen.

– Gebruik van het thuistenue met duidelijk herkenbaar de naam Essent erop;
– Vermelding van de logo’s van de partners, inclusief Essent, op de achterzijde van de spelersbus;
– Vermelding van de slogan ‘FC Groningen en Essent samen helemaal groen’ op de achterzijde van de spelersbus

Afbeeldingen met ideeën kunnen tot en met woensdag 19 februari per e-mail worden verstuurd FC Groningen. Meer informatie over de actie op de site van FC Grunn.

De getoonde ontwerpen zijn geplukt van het FCGForum.

 

Psst, hier meer afleiding: