Primeur: De Staat, My Baby en meer op Kadepop 2016

De Staat-by-Isabelle-Renate-la-Poutré-14

Kadepop, dat leutje festival op Koninginnedag van een paar jaar geleden, is uitgegroeid tot een van de leukste evenementen van de stad. Met elk jaar een sterkere line-up. Ook dit jaar weer, want na Kensington, Jett Rebel en Typhoon komen in 2016 onder andere De Staat en My Baby naar Stad.

Op 24 en 25 september 2016 vindt de vijfde editie van Kadepop plaats. Niet op de kade voor Café Peter Pan, ook niet op het Damsterplein, ook niet in en rond EMG Faktors, maar op het Suikerunieterrein. Dat is al bekend, maar nieuw is wel De Staat. Heel vet, remember Eurosonic?

De Staat, My Baby, Causes, Hannemann en meer

Sikkom mag als eerste de volledige line-up bekend maken. Krijg je als je mediapartner bent, maar daarover later meer. Eerst maar eem de programmering. Want het festival draait niet alleen om De Staat en My Baby, er komen meer goede namen en grote talenten naar het Suikerunieterrein.

DeWolff komt een dosis rock ’n roll naar Groningen brengen. De Limburgse band heeft al gespeeld op Lowlands en Sziget en kan dus wel wat. Plus: twee kersverse singels. En daarom op het hoofdpodium van Kadepop 2016 geprogrammeerd.

Causes, een zeer recent talent afkomstig uit Utrecht, is ook present. De indiepopband scoorde in 2015 maar vier dikke hits en heeft op 5 februari haar debuutalbum, “Under Bridges That You Build For Me”, uitgebracht. De Britse frontman, Rupert Blackman, werkte eerder voor Alain Clark en MainStreet.

Ook de van 3FM bekende  band The Brahms treedt op. Daarnaast rockt  de nieuwe veelbelovende Nederlandse band Haevn op het hoofdpodium. Lucas Hamming (bekend van de DWDD en 3FM) en de band Son Mieux waren al eerder aan het programma toegevoegd.  Maar nieuw, en last but not least, en van Groningse bodem: Hans Hannemann. Die naast Kadepop dit jaar mee op tour met Douwe Bob.

Kaartjes, voedsel en meer

Naast muziek zijn er allerlei andere activiteiten. Zo is de organisatie bezig om originele foodtrucks naar Groningen te halen en zal er speciaal voor kinderen een Kinderkade zijn. En Sikkom is mediapartner dus. Dat betekent aandacht voor het festival, de scoop van de line-up maar ook een soort van Sikkom-show tijdens Kadepop. Keep you posted.

En oh ja, kaartjes kopen? Klikkerdeklik hier.

Live presentatie op Sikkom Facebook

Psst, hier meer afleiding: