Stad is chocolaterie rijker: Villa Chocola is ‘overtreffende trap in chocola’

Vergeet voor de komende decembermaand de Douglas en Rituals wanneer je een cadeautje nodig hebt. Stad is namelijk een échte chocolaterie rijker. Dompel jezelf en/of een ander vanaf dinsdag 16 november onder in een bad van cacao. Bij Villa Chocola aan de Guldenstraat is het lekkerder én origineler.

Riko Zwaving van Villa Chocola is enorm blij dat hij Groningen kan toevoegen aan het rijtje steden waar ze al te vinden zijn: Almere, Apeldoorn en Enschede. “Dat zijn drukke winkelsteden, maar met Groningen hebben we toch echt één van de grotere steden in Nederland te pakken. En het betekent ook echt iets voor mij. Mijn vader is hier geboren en daarom heb ik altijd iets met de stad gehad.”

‘Lekker is een voorwaarde’

Riko heeft met zijn team met man en macht gewerkt aan het zo snel mogelijk openen van de winkel: “Dat is best een huzarenstukje geweest. We kregen 1 november de sleutel, dus reken maar uit hoe snel we dit voor elkaar hebben gekregen. Dat wilden we met de decembermaand op komst natuurlijk ook wel heel graag.”

Het draait dus allemaal om chocola. Kunnen we wel interessant over lopen doen, maar dat is gewoon verrekte lekker. “Lekker is een voorwaarde en leuk doen we onze best voor,” vertelt Riko lachend. “Er zijn genoeg traditionele speciaalzaken. Wij hebben de overtuiging dat het anders kan. Je ziet op dit gebied vooral een wereld van ‘goudkleurige-doosjes-met-een-strikje-erom’ als je begrijpt wat ik bedoel.”

Omnomnom

Niets mis mee toch? “Nou, naar onze mening was niemand echt onderscheidend. Dus zagen wij een kans. Wij waren namelijk van mening dat het beter kon; origineel, leuk en eigentijds! Eigenlijk wilden we in alles de overtreffende trap in chocola worden. Dus ook superieur in kwaliteit.”

De nieuwe chocoladewinkel besteedt dan ook veel aandacht aan vormgeving. Ze gebruiken eigen chocolademallen en zijn daardoor eigen en uniek. En ze hebben praktisch álles waarbij aan iedereen is gedacht aangezien er ook suikervrije en veganistische producten te koop zijn. En wat te denken van de hot choc met smaken als Amaretto en Irish Coffee? Mmmmmmm en omnomnom.

“We hebben er echt heel veel zin in. En dat in misschien wel de allerleukste stad van het land,” aldus Riko. “We hebben iets voor iedere gelegenheid en voor ieder budget. Dus vast ook iets voor de lezers van Sikkom.” Villa Chocola is vanaf dinsdag 16 november open aan de Guldenstraat nummer 11.

Psst, hier meer afleiding: