Stad krijgt er nieuwe hotspot bij: retro American diner Donna’s Social Club

Linksboven en rechtsonder Tom en Emile. Rechtsboven het pand aan de Nieuwe Markt waar nog veel moet gebeuren tot de opening.

We moeten nog even geduld hebben, maar in april opent aan de Nieuwe Markt én de Poelestraat Donna’s Social Club haar deuren. Waan je in een concept geïnspireerd op de American diners uit de jaren 70/80, maar dan anno 2022. Dus met borrelen tot laat.

Retro, disco, funky, sexy, dit is waar je aan kunt denken bij Donna’s Social Club. Eigenaar Emile Bos kan niet wachten: “We gaan een American Diner anno 2022 presenteren. Focus op comfort food in een elegant jasje. De eerste schets van de menukaart maakt mij enthousiast.”

Groot aanbod van vega(n)

Op het menu staat een mix van het beste wat Amerika te bieden heeft: met de American comfortfood, cajun en Mexicaans geïnspireerde keuken is er voor ieder wat wils. Ook niet geheel onbelangrijk: Donna’s heeft een groot aanbod aan vega(n) opties.

Bij een American diner kan er natuurlijk één ding niet ontbreken: decadente milkshakes en sorbets, maar ook voor de klassiek Amerikaans geïnspireerde cocktail ben je bij Donna’s aan het juiste adres. Emile bekeek populaire Amerikaanse meisjesnamen en wist het bij Donna gelijk: “Donna is de ideale retrovrouw. Elegant, stoer, sexy.”

‘Alles schreeuwt om Donna’s’

Emile opende samen met compagnon Tom Bullinga twee jaar geleden Florentin (FLO), een fijne door Tel Aviv geïnspireerde zaak in de Oude Gasfabriek. “Dit nieuwe concept is een droom van ons: het pand, de locatie: alles schreeuwt om Donna’s,” vertelt Tom. “In de aanloop en uitwerking van dit project zijn we niet terughoudend geweest. Net als in FLO ligt de focus op de totaalbeleving: we hopen dan ook een nieuwe dynamiek te creëren tussen eten, muziek en drinken in de binnenstad.”

Donna’s Social Club zal zeven dagen per week geopend zijn voor een gezellige borrel, smakelijk diner en late night drinks & snacks tot ongeveer 03:00 uur in de nacht. Muziek speelt in dit concept een grote rol. Draaiend op vinyl zullen resident DJ’s de ruimte vullen met house, funk en disco. Met twee ingangen. Nieuwe Markt 7 én Poelestraat 12. Op de hoogte blijven? Volg ze op Facebook en/of Insta.

Psst, hier meer afleiding: