Stad krijgt twee noodopvanglocaties voor vluchtelingen: de voormalige XL-Testraat en een slaapboot

Foto: Marjorie Noë

Groningen gaat plaats bieden aan 375 asielzoekers, meldt RTV Noord op basis van meerdere bronnen. Een van de noodopvanglocaties wordt de voormalige XL-Teststraat bij Meerstad.

In de enorme bedrijfstent naast de ringweg daar komen 200 vluchtelingen, volgens de regionale omroep. De 175 andere worden opgevangen op een speciale slaapboot die in het Winschoterdiep komt te liggen nabij de Antwerpenweg.

Vluchtelingen uit Ter Apel

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer de locaties openen, wordt de XL-teststraat wordt op dit moment al omgebouwd tot noodopvang. Een woordvoerder van het COA laat aan Noord weten dat waarschijnlijk asielzoekers uit Ter Apel worden overgebracht naar Stad.

In het opvangcentrum in Ter Apel loopt de situatie namelijk uit de klauwen. Daar zitten op dit moment 700 mensen meer dan is toegestaan. Gevolg is dat veel vluchtelingen slapen op veldbedden en dat de spanningen in het overvolle centrum toenemen.

Lees meer bij RTV Noord.

Discussie over dit onderwerp: graag! Dat is gezond in een goedwerkende democratie. Maar racistische commentaren op onze Facebook- of Instagrampagina worden verwijderd. Bij herhaling volgt een ban.

Psst, hier meer afleiding: