Stadjer (17) aangehouden voor bankpasfraude. Zn maten werden op heterdaad betrapt in een vakantiehuisje

Drie jongemannen waren gisteravond lekker bezig met het ontfutselen van pinpassen, simkaarten en bankrekeningen in een vakantiehuisje in de provincie Grunn. Potje bier erbij, jointje allicht, knisperend haardvuurtje op de achtergrond, FIFA in Playstation voor de pauzes en buiten de hot tub aan het opwarmen. Niks meer aan doen. Of juist alles, wat de politie gelukkig deed. Die viel binnen en arresteerde de drie gasten uit Assen (25 en 28 jaar) en Eelderwolde (18 jaar). Vanochtend volgde de vierde aanhouding. Op Schiphol werd een 17-jarige Stadjer in zijn kraag gevat.

Toen de politie binnenviel waren de charlatans druk bezig met hun nare praktijken. In het persbericht pent de politie: “Dankzij een combinatie van verschillende opsporingstechnieken kon de politie binnenvallen terwijl de verdachten nog telefonisch in gesprek waren met een slachtoffer.”

Lekker heterdaadje hoor!

De ingerekende gasten worden allen verdacht van mogelijke betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude. De politie: “Uit onderzoeksinformatie bleek dat er voorbereidingen werden getroffen voor bankhelpdeskfraude en dat op 20 juli meerdere betrokken personen samen op een locatie zouden zitten.

Om de verdachten tegelijk en op heterdaad aan te houden is besloten het vakantiehuisje binnen te vallen. Ook op twee andere locaties in Groningen en Eelderwolde zijn zoekingen gedaan. Daarbij zijn diverse laptops, telefoons, sieraden, 4000 euro aan contanten, een klompje goud en dure merkkleding in beslag genomen. De aangehouden verdachten zitten vast voor verhoor en het onderzoek gaat door.”

Lees meer bij de politie

Psst, hier meer afleiding: