Stadjer gaat loco in Luxemburg: schelden, slaan, snuiven, onder invloed iemand gebroken been rijden en nog meer

Random campingfoto van ANP

Een Groninger is vrijdagnacht helemaal loco is gegaan, meldt het AD. Onder invloed van drugs en alcohol zou hij andere campinggasten hebben geïntimideerd, een camper aan gort hebben geslagen en tijdens een dollemansrit een oudere gast hebben aangereden, waarbij het slachtoffer een gebroken been opliep. Dit gebeurde allemaal in het bijzijn van zijn twee kinderen.

Camping-eigenaar Ed Boom zegt tegen het Algemeen Dagblad dat het begon met de ontdekking dat zijn vrouw in Nederland met een ander in bed lag. “Dat vertelde hij mij en toen liep het helemaal uit de hand.”

Veertigjarige Groninger met twee kinderen

Volgens het ED gaat het vrijdag helemaal mis. “Hij werd agressief en begon met andere gasten ruzie te zoeken. Tussendoor zag ik dat hij van alles in zijn neus stopte. Hij dacht echt dat hij met die rommel in zijn neus de koning te rijk was. Niemand kon hem wat maken.”

Wangedrag

De Groninger begint, volgens de campingeigenaar, ruzie te zoeken met andere mensen. “Bij elk tafeltje ging hij raar doen en botvierde hij zijn agressie op anderen. Het was echt niet leuk meer.”

Uiteraard krijgt de op hol geslagen man de nodige waarschuwingen om zich te gedragen. Als excuus komt hij vervolgens op de proppen met het verhaal dat hij foto’s had gezien waarop zijn vrouw met een ander in bed lag. “Als dat klopt is dat voor hem natuurlijk heel vervelend, maar geen reden om zo tekeer te gaan, zeker niet in bijzijn van zijn kinderen.”

Gebroken been

Diezelfde nacht gaat het rond 1:00 uur helemaal mis. De Groninger begint een camper van iemand anders kort en klein te slaan en andere gasten te intimideren. “Vervolgens is hij onder invloed in zijn auto gestapt en met zijn kinderen weggereden. Maar omdat hij de uitgang niet kon vinden, bleef hij gevaarlijke rondjes over het terrein rijden. Hierbij raakte hij een oudere man die onderweg was naar het toilet.”

Het slachtoffer loopt daarbij een gebroken been op en moet naar het ziekenhuis voor behandeling. Volgens de campingeigenaar gaat het naar omstandigheden goed met hem. “Maar dit had natuurlijk veel anders kunnen aflopen. Wat te denken aan de mensen die rustig in hun tentje sliepen, wat als hij daaroverheen was gereden?”

Politie

De campingeigenaar heeft de incidenten gemeld bij de Luxemburgse politie. Aan het AD laat de dienst weten dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht. Ook de betrokken auto, een witte Chevrolet Chevy, is nog niet aangetroffen.

Psst, hier meer afleiding: