Stadjer gooit huisraad op straat, springt er zelf achteraan en wordt aangehouden

Foto van Google Straatkijk

Consternatie gister in de Oudeweg in het centrum. Rond 12:30 gooide een man vanaf de eerste verdieping zijn huisraad op straat en een geparkeerde auto om er vervolgens zelf achteraan te springen. Daarbij is hij licht gewond geraakt.

Op videobeelden, die wij in bezit hebben, liggen meerdere stoelen op straat en een auto. Op de eerste verdieping maakt een man aanstalten om een eettafel naar buiten te slingeren. Daarbij sneuvelt een raam. Een ooggetuige meldt dat de man even later zelf uit het raam sprong. “Hij landde bovenop een auto.”

Lachgas

Volgens de ooggetuige en buren zou de man onder invloed zijn geweest van lachgas. “Zijn vriendin vertelde dat hij vijf grote ampullen had gebruikt sinds de avond ervoor. Dan zou hij ongeveer zestien uur achter elkaar lachgas hebben gebruikt.”

Reactie politie

De woordvoerder van de politie bevestigt dat een 38-jarige zondag aan het begin van de middag zijn huisraad uit het raam heeft gegooid. En dat hij daarna er zelf achteraan is gesprongen. “Hij heeft daarbij lichte verwondingen opgelopen en hij is ingerekend voor vernieling van een auto.”

Over het gebruik van lachgas kan de politie vanuit privacy-oogpunt niks zeggen.Psst, hier meer afleiding: