Stadjer lanceert ‘ask me-cap’: een pet om aan te geven dat je wilt helpen

Heel veel kwetsbaren gaan door een erg moeilijke tijd. Er zijn tal van initiatieven om die mensen te helpen, maar hoe weet je wie hulpbehoevend is? Dat is de grote uitdaging van al die hulpprojecten.

En daar hebben Daan (23) en Janne van der Vegt (19), broer en zus uit Stad en Soest, wat op bedacht: een petje waarop staat dat je wilt helpen. “Zo kunnen mensen die om hulp verlegen zitten je direct aanspreken”, vertelt Daan. De broer en zus hopen met de pet de drempel te verlagen en te zorgen dat helpers en hulpbehoevenden wat makkelijker kunnen vinden.

Vraag mij!

“We waren behoorlijk klaar met het niks doen sinds de scholen en universiteiten dicht zijn. Daarom bedachten mijn broer en ik iets om anderen te helpen”, legt Janne uit. “We hopen vooral dat we mensen uit de risicogroep nu kunnen bereiken en helpen. Het is de bedoeling dat mensen met zo’n pet namelijk gewoon aangesproken worden.”

Daan hoopt dat er minimaal duizend petjes worden uitgedeeld, zodat zoveel mogelijk hulpbehoevenden met helpers in contact komen. Daarnaast hebben ze een Facebookpagina en Instagram opgezet. En er komt een poster bij winkels te hangen waar mensen zich als helper kunnen melden. En ze hebben een crowfunding gelanceerd.

Uiteraard willen ze daarmee de kosten van de petjes dekken. Zelf hoeven ze er geen euro aan te verdienen. Daarom doen ze de plechtige belofte dat het geld dat overblijft in een goed corona-doel wordt gestoken.