Stadjer wordt halfnaakt gevonden na stappen – beroofd en gedrogeerd?

Poelestraat pizza-automaat antikaterpil beroofd

Zonder schoenen, broek, jas en portemonnee wordt W vanochtend rond half acht gevonden door de politie aan de Bloemstraat. Hij is compleet van de wereld en weet niet wat er is gebeurd, behalve dat hij met vrienden ging stappen bij Kokomo aan de Grote Markt.

Zijn moeder plaatst vandaag een oproep op Oproepjes voor Groningers: “Mijn zoon is vanmorgen thuis gebracht door de politie vermoedelijk gedrogeerd en beroofd van alles. Hij is tot ongeveer 5 uur in de Kokomo geweest. Het moet gebeurd zijn tussen 5 en half 8. Hij weet zelf helemaal niets meer. Hij heeft ook wonden, dus waarschijnlijk hebben de daders met hem gevochten. Is er iemand die iets verdachts heeft gezien of iemand iets van zijn spullen heeft gevonden in of rond het centrum van Groningen?”

Niets meer weten, alles weg

Dat is nogal een verhaal en reden om contact op te nemen. Want wat is er gebeurd, en heeft iemand wat gezien. “Vanochtend werd hij afgezet door de politie. Zijn ogen tolden door de kop. Zo heb ik hem nog nooit gezien. De politie dacht dat hij zelf wat gebruikt had, maar dat geloof ik niet. Als hij gewoon dronken was en neerviel, dan had ik er vrede mee. Eigen schuld. Maar hier is meer aan de hand,” legt de moeder uit. Verklaring voor de angst is dat de gast van alles kwijt is en zich werkelijk niets herinnert.

Op de vraag van de politie, als de jongen wordt overgedragen aan zijn moeder, waar zijn schoenen zijn, antwoordt hij: “Thuis.” Maar die liggen niet thuis. Net zomin als zijn jas, broek, pinpas, ID-kaart en nog meer van dat. Allemaal gestolen. Het enige wat hij zich nog kan heugen is dat hij in de Kokomo was met vrienden. Die hebben volgens de moeder niets gezien. “Ze zeiden dat W ineens was verdwenen.” Kokomo sluit rond vijf uur, tegen half acht is W gevonden. Moeder en zoon vragen zich nu af wat er in tussentijd is gebeurd.

Wie heeft wat gezien?

“Het is maar goed dat hij altijd een trainingsbroek onder zijn boksem draagt, want ze hebben hem zelfs de spijkerbroek van zijn kont getrokken, ” huivert zijn moeder. Waarschijnlijk heeft W wel teruggevochten. Hij heeft last van zijn heup, wondjes op zijn schouder alsof hij daar stevig is beetgepakt en heeft overal striemen. Inmiddels gaat het wel weer ok√© met hem. “Hij is erg geschrokken, heeft gehuild en zegt dat hij nooit weer op stap gaat. Hij laat nu met een vriend zijn bloed laten controleren op drugs. Om te kijken of er wat in zijn drinken is gegooid.”

Moeders is dus opzoek naar mensen die iets gezien hebben. Of in Kokomo, of tussen vijf en halfacht deze ochtend ergens tussen de Grote Markt en de Bloemstraat. W is een stoere gast. Ongeveer 1.75 groot, gespierd, maar ook wat tenger. Hij heeft een snorretje en een beginnend baardje, is lichtgetint en droeg die avond nieuwe zwarte Nikes Air Fox, een blauwe spijkerbroek (die dus gestolen zijn) en een zwarte jas. Die zou nog bij Kokomo kunnen liggen, maar kan ook gejat zijn.

Als iemand wat heeft gezien: graag contact opnemen met de politie op 0900-8844 – W is vanuit privacy een gefingeerde naam

Ga het gesprek aan ( comments)