Stadjersweek: donderdag Van Dik Hout op Grote Markt

De Groningse lente is aangebroken en dat betekent maar één ding: heel veel feest. Want Groningen bruist en is booming. Te beginnen komende donderdag met het optreden van Van Dik Hout op de Grote Markt.

Van Dik Hout treedt op vanwege de Stadjersweek. De organisatie van het evenement ligt in handen van studentenvereniging Vindicat. Het thema van de Stadjersweek 2015 is ‘Vindicat en Stad samen voor eeuwig verbonden, Groningen ons gedeelde pronkjewail.’

Vindicat 200 jaar

De week wordt georganiseerd omdat Vindicat al 200 jaar dankbaar gebruik maakt van het gedeelde ‘pronkjewail’.  Daarom wil de vereniging graag iets terug doen voor 050 en Stadjers. En daarom is er de Stadjersweek, vol met toffe activiteiten voor studenten en Stadjers.

Tijdens de Stadjersweek worden verspreid over vier dagen verschillende activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen. Denk hierbij aan een boottocht voor senioren, een uitgebreid dagprogramma voor gehandicapten en een kinderspeeldag. Op zaterdag wordt een cabaretshow georganiseerd met lokaal talent.

Van Dik Hout en meer

Op zondag wordt er een sportevenement gehouden op de Grote Markt, waar onder andere Donar een basketbalclinic geeft. Afsluitend is op zondag het jaarlijkse daklozendiner. Dit wordt samen met het Kopland georganiseerd. Op deze avond serveert Vindicat een diner aan meer dan tachtig dak- en thuislozen.

Donderdag wordt de Stadjersweek geopend door burgemeester Peter den Oudsten op de Grote Markt. Daarna zijn er optredens op de Grote Markt met onder andere Van Dik Hout.

Meer informatie op de Facebookpagina Stadjersweek of op de Facebookpagina Feestplein Groningen.

Programma Stadjersweek

Poster stadjersweek

Ga het gesprek aan ( comments)