Stadspark Live op 22 juni: Nieuw festival op Drafbaan met grote mondiale artiesten

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival in Stadspark

Verschillende persmuskieten in Groningen zijn door de Oosterpoort uitgenodigd om vanmiddag aanwezig te zijn bij een persconferentie. De invitatie is uiterst summier. Er wordt een tijd genoemd, wethouder Van Keulen is erbij, maar meer duidelijkheid wordt niet verschaft, behalve een subtiele hint: in de envelop zit een paardenmedaille.

Daardoor stijgt het vermoeden dat Oosterpoort iets met de Drafbaan gaat doen. Misschien overnemen, wellicht gaan ze daar het nieuwe muziekcentrum bouwen, maar logischer is dat Oosterpoort een of meerdere grote concerten organiseert op de Drafbaan. Dat past in de hoop die de gemeente uitspreekt nadat ze Van Gelder Catering hebben uitgekocht van de Drafbaan, waardoor de weg vrij is voor grote concerten.

Stadspark Live met hele grote namen

Inmiddels weten we zeker dat het gaat om een groot festijn op de Drafbaan. Op Twitter schrijft The Specials namelijk dat ze op 22 juni een optreden geven op de Drafbaan in Stad tijdens Stadspark Live. Een snelle zoektocht op Google maakt nog meer duidelijk. In de Jaarplanning Grote Evenementen Gemeente Groningen staat op 22 juni: Stadspark Live in het Stadspark genoteerd. Organisator van het festival is de Oosterpoort.

En in hetzelfde officiële document staat dat de gemeente uitgaat van 20.000 bezoekers. Met deze informatie zijn we de hort opgegaan, in de hoop nog meer info te ontfutselen bij bobo’s en andere ingewijden. Met succes. We weten inmiddels twee namen die gaan optreden tijdens Stadspark Live. Daarover mogen we nog niet te veel zeggen, want bronnen beschermen en zo. Maar neem van ons aan: sowieso een artiest met wereldfaam.

Hoe vet is dat. Eindelijk, jaaaaaaren na Rolling Stones en Tina Turner weer een artiesten van dat formaat in Stad. Hopelijk mogen we vanmiddag bekend maken om welke artiest het gaat. Nu al zin in 22 juni.

Psst, hier meer afleiding: