Stadsstrand is weer gepimpt (vers zand en uitbreidings) en is klaar voor de zomer

Het wordt dondersmooi weer de komende dagen met temperaturen dik boven de 25 graden. En wat wil het toeval: vandaag is een nieuwe lading vers zand gedropt en het drijvende plateau is ook bijna klaar.

Het is kil, koud en nat vanmiddag op het Stadsstrand. Fietsers fietsen haastig voorbij op het tijdelijke fietspad (vanwege verbouwings op Ebbingekwartier) dat tussen DOT en het Stadsstrand ligt. Bij het trappetje trekt een dappere zwemmer zijn shirt uit om een plons te nemen. Verder oogt het allemaal net zo troosteloos als het grijze weer.

Nieuwe chillspot

Hartje Stadsstrand

Maar dat wordt morgen anders. Dan schijnt de zon volop, loopt de temperatuur hard op en verandert het Stadsstrand met DOT traditiegetrouw in een vleugje Ibiza midden in Stad. En daar komen natuurlijk honderden studenten, Stadjers en ander gespuis op af voor een verkoelende duik en om te zien en gezien te worden.

Al die mensen kunnen terecht op verse hopen zand. En om het nog mooier te maken: het strandje is ook weer wat langer geworden. En en en de kantoorwoonboot is foetsie. Alleen het onderstel dobbert nog op het water. Daar maken kundige mensen nu een mooie vlonder van waar het heel chill op zonnebaden is. En die ook nog eens kan fungeren als duikplank.

Ook nieuw, een bord met informatie over de waterkwaliteit en zo