Indicator – Een superdik hardstyle-festival in Groningen

Met meer dan vierduizend man op de allerbeste hardstyle beuken, typisch Indicator. Superdik stampgenot verdeeld over drie zalen in Martiniplaza op 14 oktober. Het wordt een goed feest.

Het evenement heeft al een hele geschiedenis. Tien jaar, om precies te zijn. En organisator Daniël verzekert ons dat het een gruwelijk jubileum wordt. “Drie volwaardige area’s die elk een eigen subgenre vertegenwoordigen: Hardstyle, Raw en Classic”, zegt de hardstyle-baas. Is dus meer een volwaardig festival dan een simpele fuif.

Indicator is uniek

Daniël benadrukt dat zo’n grootschalig indoor-festival met drie verschillende zalen ab-so-luut uniek is. “Nergens ter wereld vind je zo’n evenement. En dat gewoon in Groningen! De markt is beperkt, dus een hele logische keuze om het hier te doen, is het niet. Maar dat is ondernemen, we doen wel vaker dingen die niet voor de hand liggen.”

Wat wel voor de hand ligt, is je Air-Maxies uit de kast trekken, of niet? “Nou, wij zijn niet zo van het hokjesdenken. Iedereen is welkom want feest is universeel.” De organisator vertelt over wat heavy metal lui van vorig jaar. “Die hadden nog nooit zo’n vet feestje meegemaakt. Daar doe je het voor.”

Indicator

Foto: Indicator/Diana Kropman

Line-up

Een favoriete artiest uit de line-up kiezen, is moeilijk, zegt hij. “Pffff, er staan meer dan dertig artiesten op het programma. Het draait om het totaalplaatje.” Ach, kom op man, een paar aanraders.

“Vooruit, we hebben twee acts met een beetje extra lading”, aldus de organisator. “Over lading gesproken: de Groningse Deetox, zij is kortgeleden letterlijk getroffen door de bliksem. Het gaat gelukkig goed met haar en ze staat op de grootste podia ter wereld.”

Daarnaast mogen we uitkijken naar Australische hardstyle-koning Delete VIP. Die schijnt een hele brute live-act te hebben. Moet je bij zijn, sowieso.

‘Jullie weten in het Noorden wel hoe een feest te bouwen’

“Maar”, zegt Daniël. “Bij Indicator draait het niet om die ene artiest of dat ene enorme spectaculaire podium. Het is de samenkomst van duizenden mensen die zorgen voor een geweldige sfeer en een unieke beleving.”

“Diverse topartiesten hebben aangegeven bijzonder graag op Indicator te draaien, want ‘jullie weten in het Noorden wel hoe een feest te bouwen’. Dus ook voor iedereen die niet per se van hardstyle houdt, is Indicator een feest om te bezoeken!”

Kaarten haal je via de website en meer info vind je op de facebookpagina.

Psst, hier meer afleiding: