Stapt zomaar filmster John Malkovich de Zwarte Raaf binnen voor een knipbeurt

Dag in dag uit werk je in de barbershop. Geen dag is hetzelfde, want elke dag weer andere klanten. Maar stiekem blijft het gewoon haren knippen van soms een bekende Groninger, maar meestal van random Stadjers. En dan stapt ineens John Malkovich binnen.

Het overkomt vrijdag de gasten van Barbershop de Zwarte Raaf in de Folkingestraat. “Hij had geluk. Normaal doen we alleen op afspraak, maar op vrijdag hebben we walk-in, dan kan iedereen gewoon naar binnenlopen. Anders had hij pech gehad,” grapt Ronald de Bont, eigenaar van De Zwarte Raaf.”

“Yeah, I’am Malkovich”

Eenmaal binnen wordt hij herkend door een van de barbiers, die hem voorzichtig vraagt of hij misschien de bekende filmster John Malkovich is. “Yeah, antwoorde hij, met een enorm Amerikaanse tongval.” Bijzonder natuurlijk, zo’n grote filmster in je zaak. “Volgens mij is hij na Obama en Trump de bekendste Amerikaan.”

Ook voor grote wereldsterren gelden regels. De Zwarte Raaf is een mannenzaak. Vrouwen mogen wel naar binnen, maar die komen doorgaans niet verder dan de kassa. “Vrouwen mogen niet tot achterin de ruimte, die krijgen meestal koffie en moeten voorin de zaak wachten, maar durf je dat ook te zeggen tegen de vrouw van?”

Ook voor filmsterren gelden regels

Dat is heel even de vraag waar de barbiers mee zitten, maar gelukkig heeft de dame zelf ook door dat ze daar niet hoort. Ze laat haar man alleen met de Groningse haarkunstenaars. “We hebben zijn hoofd geschoren en baard bijgewerkt, terwijl hij rustig lag te genieten. We hebben geen diepgaand gesprek over het leven gehad.”

Volgens Ronald heeft hij er wel van genoten. “Hij had zijn oogjes in ieder geval dicht en zei weinig. Zo’n man heeft natuurlijk heel veel te melden, maar het is ook wel eens fijn om relatief anoniem door een stad te lopen of om bij de kapper te zitten.” En het is niet de eerste keer dat ze bij de Zwarte Raaf een beroemdheid over de vloer hebben.

Groningen

“Malkovich is in Stad vanwege een show in Oosterpoort. Het gebeurt vaker dat artiesten daar vragen waar ze hun haar goed kunnen laten doen in Groningen. Ze worden dan vaak naar ons doorverwezen. Zo hebben we al behoorlijk wat bekende Nederlanders gehad, zoals Eric Corton en Marcel Veenendaal, de zanger van Di-rect.”

Na de knipbeurt bedankt de filmster de Groningers, geeft hij ze nog vijf euro fooi en vertrekt weer in de anonimiteit van Groningen. Waar die in relatieve rust over straat kan lopen. Best opmerkelijk gezien de enorme waslijst aan grote films waar hij in gespeeld heeft, zoals: Empire of the Sun, In the Line of Fire en Burn After Reading.

Edit: hij heeft gewoon eem een rondje Stad gedaan. Zo is ‘ie ook gespot in de Kaaskop in de Zwanestraat.

Today we saw this man walk into our shop @de_zwarteraaf and thought “he looks familiar” turns out it was The John…

Geplaatst door De Zwarteraaf op vrijdag 17 maart 2017

Ga het gesprek aan ( comments)