Startup Weekend Groningen Music and Sound gaat vrijdag los

 

Geluid, een abstract iets, maar zo belangrijk. De lach van je pasgeboren kind, waarschuwen voor gevaar, of gewoon praten en muziek, muziek! Geluid is vitaal en daarom staat daarom staat Startup Weekend Groningen op 20, 21 en 22 mei in het teken van music and sound.

Startup Weekend?

Startup Weekend Groningen is een 54 uur durend evenement waar developers, designers, creatievelingen, marketeers, productmanagers en startup-enthousiastelingen samen komen om ideeën uit te wisselen, teams te vormen en startups te lanceren. Gemiddeld heeft de helft van de deelnemers een technische achtergrond, de andere helft heeft een businessachtergrond.

De weekenden zijn uitgegroeid tot een bekende broedplaats waar al menig goed idee is omgezet tot een bedrijf met een uniek product of een bijzondere dienst. Zo is het inmiddels bekende Omapost (zelfs live op 3FM geweest) ontstaan tijdens een Gronings Startup Weekend in 2014. Het thema van de weekenden varieert, met het draaiboek is telkens hetzelfde.

Draaiboek

Op vrijdag wordt afgetrapt met open pitches. Deelnemers worden aangemoedigd om hun beste idee te delen om zo anderen te inspireren zich bij hem of haar aan te sluiten. Op zaterdag en zondag worden de ideeën door de teams vormgegeven en moet er een businessplan geschreven worden. Op zondagavond maakt de vakjury de eerste, tweede en derde prijs bekend.

Aanmelden kan nog

Wil je ook meedoen en in een stimulerende, bruisende en energieke omgeving je idee omzetten in iets tastbaars, of je talent of kwaliteit inzetten om een ander briljant idee nog sterker te maken? Je kunt je nog aanmelden voor komend weekend. Tickets kun je hierrrr kopen.

Startup Weekend Groningen Music and Sound

Psst, hier meer afleiding: