Station Europapark volledig aan gort geslagen: ‘Alles is kapot, schade tienduizenden euro’s’

Foto’s in dit artikel via 112 Groningen

Let op: de foto’s in dit artikel kunnen als schokkend worden ervaren. Station Europapark is namelijk afgelopen nacht (woensdag op donderdag) volledig aan gort geslagen. De vernielingen hebben op het hele station plaatsgevonden.

De foto’s spreken voor zich. Spoorwegbeheerder ProRail is verbijsterd door de omvang van de vernielingen: “Ze zijn werkelijk tekeer gegaan,” verklaart woordvoerder Aldert Baas. “Je kan het gewoon bijna niet geloven. Het is op grote schaal en overal op het station gebeurd.”

Grof geweld

De vernielingen hebben plaatsgevonden in het diepst van de nacht. “Rond drie uur hebben we de eerste melding ontvangen,” aldus Baas. “We hebben helaas geen beelden, maar hopen dat bewoners en bedrijven in de omgeving die wel hebben. We bereiden nu een aangifte voor en dan mag de politie aan het werk.”

De schade loopt volgens eerste schattingen op tot 60.000 euro. “Er is met grof geweld veiligheidsglas kapot geslagen. Maar ook andere materialen, die momenteel lastig verkrijgbaar zijn, zijn gesloopt. Iedereen weet dat het momenteel niet zo simpel is dat snel te verkrijgen, dus het herstel kan nog enige tijd op zich laten wachten.”

‘Dit móét stoppen’

Wie voor de schade opdraait? “De belastingbetaler. Jij en ik,” verzucht de woordvoerder. “Er zit iets niet goed daar in de buurt. Eerder hadden we ook al te maken met vernielingen, zoals brandstichting in de lift. We hopen uiteraard dat de daders gepakt worden na het onderzoek van de politie. Dit móét stoppen!”

Over extra veiligheidsmaatregelen kan Baas nog niet veel kwijt, maar er wordt uiteraard over nagedacht. Het oh zo mooie station Europapark, in 2013 nog uitgeroepen tot beste nieuwe gebouw van Stad, staat er voorlopig treurig bij.

Iemand iets gezien, gehoord of beelden via de deurbelcamera gemaakt? Neem dan contact op met de politie!

Psst, hier meer afleiding: