‘Sting, Anouk, Ronnie Flex, The Specials en meer tijdens Stadspark Live op 22 juni in Groningen’

Sting

Er komt dus een nieuw festival op de Drafbaan in het Stadspark: Stadspark Live op 22 juni met grote (mondiale) artiesten. Dat hebben we zojuist al ontrafeld. Nu kunnen we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid melden dat het gaat om Sting en Anouk.

Update: de namen zijn bevestigd.

Tina Turner en The Rolling Stones zijn de laatste echt grote artiesten die op de Drafbaan in Groningen hebben gespeeld. Sindsdien is er altijd een hoop gedoe geweest omdat meerdere partijen een graantje moeten meepikken. Maar in september vorig jaar is daar verandering ingekomen. De gemeente koopt dan een van de partijen uit, waardoor het makkelijker moet worden om grote muzikanten naar de Drafbaan te lokken.

Drafbaan tijdens Bevrijdingsfestival

Sting, Ronnie Flex, Anouk en meer

Nu, meer dan een jaar later, lijkt die belofte te worden ingelost. Op 22 juni is dus Stadspark Live voor 20.000 bezoekers (afgaande de Jaarplanning Evenementen Groningen). Op dat festival komen een aantal echt hele grote artiesten een show doen. Moesten we eerder vandaag nog een beetje geheimzinnig over doen om bronnen te beschermen, maar inmiddels krijgen we van meerdere betrouwbare kanten dezelfde namen te horen.

Het lijkt dus te gaan om Sting, Ronnie Flex en Anouk. Maar daar blijft het niet bij. Ook The Specials komt optreden tijdens Stadspark Live. En er zitten nog een aantal namen in het vat, die waarschijnlijk vanmiddag tijdens de mysterieuze persconferentie in Oosterpoort bekend worden gemaakt. Daar zullen ze wel een beetje balen. Want de aankondiging moest een geheim blijven, dat is niet helemaal gelukt.

https://www.youtube.com/watch?v=1sJLey8hUyY

Psst, hier meer afleiding: