“Stop de omvolking” – recent opgericht Identitair Verzet 050 voert actie bij ringweg

Identitair Verzet Groningen heeft in het holst van de nacht actie gevoerd in Groningen. Boven de Noordelijke Ringweg heeft de extremrechtse groep een spandoek opgehangen met de tekst ‘Stop de Omvolking’.

Volgens de verklaring op Facebook heeft Identitair Verzet het spandoek opgehangen als reactie op het ondertekenen van het pact van Marrakes door de Nederlandse regering. “Wij zien dit als verraad. Onze intentie was om het verkeer bewust te maken van de omvolking die in toenemende mate plaatsvindt.”

Weinig succes

Echt veel automobilisten hebben het spandoek niet gezien. Medewerkers van de gemeente hebben het stukje huisvlijt ras na de plaatsing verwijderd. Volgens Identitair Verzet is dat overduidelijk teken aan de wand: “Het is uit den boze om eens een ander geluid kenbaar te maken in Nederland, dat blijkt maar weer.”

Identitair Verzet Groningen is in oktober actief geworden op Facebook en het echte leven. Om de entree te vieren hebben ze stickers geplakt op verkeersborden. En het lokale kantoor van D66 is in aanloop naar de verkiezingen door Identitair Verzet versierd met een boze poster: “Leugenaars! Eurofielen! Graaiers!”

Identitair Verzet

Naast de posteracties roepen ze Groningers op om zich aan te sluiten bij de groepering. Om de strijdlust aan te wakkeren worden er volop linkjes gedeeld die het verzet tegen het ‘gedwongen multiculturalisme’ legitimeren. Die strijd bestaat uit stickers en posters plakken, maar soms ook uit demonstraties en bezettingsacties.

Dat gebeurt allemaal vanuit de volledige anonimiteit omdat de beweging bang is dat leden aan de publieke schandpaal genageld worden, ten prooi vallen aan links-extremisten of in de kluwen van de AIVD verdwijnen. Dat is ook allicht reden waarom Identitair Verzet Groningen tot nu toe bedankt voor een interview.

Reactie

“Voor nu gaan wij niet in op het interviewverzoek aangezien we pas net beginnen. Wellicht als er al wat acties hebben plaatsgevonden en onze organisatie beter is georganiseerd in Groningen dat een interview relevant is. Op een later moment staan we er waarschijnlijk zeker wel voor open.”

Er duiken overal posters op in het Groningse in aanloop naar de verkiezingen. Hier een op het lokale kantoor van D66 Groningen.

Geplaatst door Identitair Verzet Groningen op Woensdag 14 november 2018

In het holst van de nacht hebben wij gister een spandoek geplaatst met de tekst: “stop de omvolking”. Dit hebben wij…

Geplaatst door Identitair Verzet Groningen op Dinsdag 11 december 2018

Psst, hier meer afleiding: