Stop making stupid people famous: waarom wij geen aandacht meer besteden aan die kale schreeuwlelijk uit Vinkhuizen

Alex Soze
Alex bedreigt de voetganger die hij net heeft aangereden

Joe, Sikkom, Soze is vrij. Alex stapt bij Andy in de auto. Hij wil Lil’ Kleine aanpakken. We worden doodgegooid met tipjes over Alex Soze, maar die laten we links liggen.

Ook wij hebben de nodige stukjes geschreven over dit opmerkelijke sujet dat van agenten uitschelden een verdienmodel heeft gemaakt. Maar lang geleden hebben we redactiebreed besloten geen aandacht meer aan hem te besteden. Want hij kickt op die aandacht. Daar doet hij steeds gekkere dingen voor. Zo gek zelfs dat het inmiddels bijkans idioot wordt. En daar willen wij niet aan meewerken.

Daarom

Want wat is next? Een agent slaan voor de views? Het politiebureau in de fik steken? Rondje ringweg klappen met gemiddeld 178 op de teller? In de hoop dat grote sites het oppikken? Om te voorkomen dat wij hem met aandacht voor die idioterie nog gekker maken, nog geiler op views, hebben we dus besloten dat maar niet meer te doen.

Dat hadden we misschien direct al moeten doen. Maar beter ten halve keren dan ten hele dwalen. En het betekent niet dat we nooit meer een stuk over hem pennen. Als hij bijvoorbeeld weer een voetganger aanrijdt, die vervolgens mishandelt en bedreigt en daarna laf wegrijdt, dan klimmen we in de pen. Als hij het politiebureau in de fik zet ook. Maar we gaan geen artikel wijden aan elke scheet die hij laat. Als hij lacht om de aanslag op Peter R, dan negeren we dat. Als hij giert om de aanslag op een agent in Groningen tijdens de avondklokcontrole, schrijven we niks. Zelfs als hij een jonge vakkenvuller intimideert en uitkaffert omdat hij een mondkapje voor moet, zwijgen we.

Toedeloe

Hopelijk doen meer media dat. Want hij kickt er echt op. Elk stukje aandacht op VKMag, Dumpert of welk platform dan ook is voor hem een bevestiging. Een stimulans om door, verder en gekker te gaan. Om meer te poepen op de samenleving, regels en wetten. Om agenten nog meer te tergen. Das leuk als je vanuit Amsterdam een site vult, want het zorgt wel voor veel pageviews, maar wij hier in Stad zitten er mooi mee opgescheept.

Het is een beetje dubbel. Een artikel pennen om te melden dat je aan iemand geen aandacht meer besteed. Want wat doet dit stukje dan? Juist aandacht besteden aan. Maar het is dus het laatste artikel over hem. Opdat jullie weten dat we geen tipjes over Alex meer hoeven. Opdat andere media hopelijk dit voorbeeld volgen. Er worden mensen voor minder gecanceld. Hij heeft niet voor niks acht maanden achter slot en grendel gezeten. Voor de mishandeling en wegrijden bij het ongeval kreeg hij slechts drie.

Psst, hier meer afleiding: