Straat afgezet en bijna terreurdreiging vanwege een waterpijp

waterpijp wapen groningen politie

Complete straat afgezet in Vinkhuizen, heel veel politie op de been, terreurdreiging code oranje en een verdachte situatie in de stadsbus, allemaal vanwege een waterpijp. True story.

De Groninger politie op Facebook: “Vanmiddag rond 16 uur is de Metaallaan in Vinkhuizen tijdelijk afgezet geweest omdat er een verdachte situatie in buslijn 7 was gemeld. Er zaten nl 3 minderjarige jongens in de bus die een op een kalasjnikov gelijkende waterpijp bij zich hadden. Collega’s hebben de bus uitgekamd en de waterpijp in beslag genomen. Er zal nader onderzoek gedaan worden naar de herkomst van de pijp.”

Sikkom to the rescue

Wij zijn de beroerdste niet en helpen de politie een handje. Een minuutje Google levert genoeg aanwijzingen op. Waarschijnlijk is de pijp gewoon online te koop. Vrij eenvoudig zelfs. Kan ook gescoord zijn op de kermis, maar de foto van het in beslag genomen bewijsmateriaal verraadt dat het al een wat oudere pijp is. Het scherpe oog spot schade door gebruik. Her en der mist de lak en er zitten ook krasjes op. Conclusie: waarschijnlijk een paar maanden geleden gekocht en inmiddels veel plezier van gehad.

Metaallaan in Vinkhuizen afgezet om waterpijp;

Vanmiddag rond 16 uur is de Metaallaan in Vinkhuizen tijdelijk afgezet…

Geplaatst door Politie Groningen Stad & Haren opĀ woensdag 17 mei 2017

Ga het gesprek aan ( comments)