Deze baas zong de enige juiste boodschap tijdens de rellen afgelopen zondag. Roeland wil een nieuwe gitaar voor ‘m kopen

It’s Rod!

‘Every little thing is gonna be alright’ zong een vrolijke straatmuzikant afgelopen zondag luidkeels en stoïcijns, terwijl pubers en ander tuig de stad aan het slopen waren. We postten er een filmpje van op onze socialmediakanalen. Het inspireerde Roeland Meijer (20) een inzamelingsactie voor de muzikant te beginnen, die niet zomaar een straatmuzikant is.

Toen Roeland ’t filmpje zag, herkende hij de man meteen. Een dag voor de rellen sprak hij hem in de Nieuwe Ebbingestraat. Het gaat om de vrolijke Rod, uit Congo. “Ik heb heel lang met hem staan praten over zijn leven en wat hij heeft meegemaakt. Echt een geweldige man! Hij geeft de goede vibes in deze tijden”, vertelt Roeland.

Rod scoorde een hit: Shake it up!

Wij kennen Rod ook, beseffen we nu. Een aantal jaar geleden schreven we al eens over hem. Rod is namelijk niet zomaar een straatmuzikant. Hij scoorde al eens een dikke hit in de jaren ’80: Shake it up. De laatste 18 jaren van zijn leven brachten hem over de halve wereld. Uiteindelijk strandde hij in Stad, waar hij ons regelmatig verblijdt met vrolijke hits.

Kapotte gitaar

Het viel Roeland op dat Rod z’n gitaar met plakband bij elkaar wordt gehouden. En dat er een snaar was afgebroken. Armoe. “Hij kan er nog steeds goed op spelen, maar ik zag aan hem dat hij het vervelend vond.” Roeland gaf ‘m wat geld. Maar toen hij het bewuste ‘Every little thing is gonna be alright’-filmpje zag, en weer ontroerd raakte, besloot hij toch nog iets extra’s te doen voor onze Rod.

Schenk wat moneys aan Rod

Via steunactie.nl wil Roeland, ‘die ook maar een arme student is’, geld inzamelen voor een nieuwe gitaar voor Rod. “Zodat we met z’n allen van zijn vrolijke vibes kunnen blijven genieten.” Vet goed idee, Roeland. Doneren kan hier.

Psst, hier meer afleiding: