Streep door Kingsland, Koningsdag, Bevrijdingsfestival, Paradigm, KopjeK, Noisia etc

De nieuwe maatregelen van het kabinet om corona te beteugelen zetten een streep door grote evenementen in Groningen. Want tot 1 juni is het verboden om bijeenkomsten te houden, zelfs onder de honderd mensen.

Dat betekent dus dat Kingsland, Bevrijdingsfestival Koningsdag, en -nacht niet doorgaan. Ook de feesten van Paradigm, KopjeK, Noisia en al die andere evenementen tot 1 juni worden geannuleerd. Het is niet anders. Alles voor de volksgezondheid, maar het is wel bijzonder zuur voor iedereen die van een feestje, FC Groningen, festival, theater, musea, conderten, en borreltje in het Plantsoen houdt.

Mokerslag

En het is een mokerslag voor horeca en de culturele sector. De strop die dit gaat opleveren, inclusief alle spin-off is amper te bevatten. Het kabinet zegt alles uit de kast te halen om de grootste klappen op te vangen. Maar dat laat onverlet dat er een hele pittige tijd aankomt voor heel veel ondernemers in Stad. Daarom, nogmaals, laten we keihard gaan feesten als dit over is.

Drie dagen lang alle kroegen tot de laatste druppel leeg zuipen en zorgmedewerkers jubelend op schilden door de stad dragen.

Hou vol jongs en wichter in de zorg, horeca en cultuur. Als alles veilig is, kondigen we een driedaags volksfeest af…

Geplaatst door Sikkom op Maandag 16 maart 2020