Student verlamd na schietpartij – check Opsporing Verzocht en help de politie

https://www.youtube.com/watch?v=wNZLnXstVnU

Na een avondje werken in de bios en aansluitend een nachtje stappen, fietst een 21-jarige student afgelopen zaterdagnacht naar huis over de Korreweg. Ter hoogte van het Bernoulliplein wordt hij rond 5:00 uur aangesproken door drie licht getinte mannen. Even later wordt de student neergeschoten.

De student kent de mannen niet, maar is wel zo beleefd om even te stoppen als hem wat drinken wordt aangeboden. Hij bedankt vriendelijk voor het aanbod. Wat daarna is gebeurd, weet niemand. Volgens Opsporing Verzocht zijn de drie mannen om de student gaan staan en hebben ze hem aangevallen. Ineens klinkt een knal. De student wordt neergeschoten. Maar hij kan nog wegkomen.

Opsporing Verzocht: wie weet meer?

Tijdens zijn vlucht wordt hij nog een paar keer geschoten, onder andere in zijn rug. Hij raakt daardoor blijvend verlamd, blijkt vandaag. Woorden schieten tekort om het te beschrijven. Wat een onbegrijpelijk laffe en zieke daad. Deze gasten moeten gepakt worden. Alle drie. Ze mogen hier niet mee wegkomen. Daarom het dringende verzoek aan al onze volgers: help de politie.

Dat kan door te uitzending van Opsporing Verzocht hierboven te checken. Onder jullie zijn heel veel nachtbrakers die ook rond vijf uur via de Korreweg richting bed gaan. Misschien doemt er tussen de zwarte gaten wat op en herken je wat. Probeer in ieder geval, als jij daar ook rond dat tijdstip was, je best om je eigen tocht naar huis weer op het netvlies te krijgen. Wie weet…

Wellicht heb je deze auto bijvoorbeeld ergens gespot? Is van een van de verdachten en werd tien minuten voor de schietpartij gezien aan de Bedumerweg. Het kleinste en pietluttigste detail kan de doorbraak in het onderzoek betekenen. Schiet je wat te binnen, ook al denk je dat het de politie niet verder helpt? Toch bellen. Echt doen. Naar 0900 8844 of 112.

Psst, hier meer afleiding: