Studentenfracties U-Raad steunen bezetting Academiegebouw niet: ‘Deze actie zorgt voor veel frustratie’

De bezetting van het Academiegebouw in Groningen wordt niet gesteund door de Groninger universiteitsraadpartijen SOG, Lijst Calimero, Donut Party en De Vrije Student (DVS).

De partijen delen de zorgen van de actievoerders, maar zijn ook van mening dat de acties een grote impact hebben op bestaande samenwerkingsrelaties tussen de universiteiten, gemeente en studentenorganisaties.

‘Veel frustratie’

De partijen betreuren dat de huidige bezetting het fysieke onderwijs onmogelijk maakt: “Veel studenten stonden te springen om na 1,5 jaar weer naar een fysiek college te mogen en elkaar te leren kennen. Deze actie zorgt daarom voor veel frustratie, wat het vinden van een oplossing bemoeilijkt,” aldus vicevoorzitter David Jan Meijer van DVS.

Maar David Jan ziet ook wel dat de huidige situatie zeer onwenselijk is. “Het is niet meer van deze tijd dat de universiteit een ongecontroleerde stroom studenten kan toelaten, het wordt tijd dat hier een rem op komt door rekening te houden met het aantal beschikbare woningen.”

‘Hevige emoties’

De universiteitsraadpartijen hopen dat de huisvestingsdiscussie op een constructieve wijze kan blijven worden gevoerd: “Het is een beladen discussie, want dakloosheid zorgt voor hevige emoties onder studenten. Juist daarom is het van belang dat we met elkaar in gesprek blijven, op basis van feiten en argumenten.”

Psst, hier meer afleiding: