Studentenprotest slaat van Amsterdam over naar Groningen

Studentenprotest Kees Willemen

Cartoonist Kees Willemen vroeg zich van de week, toen hij bovenstaande cartoon mailde, al af wanneer studerend Groningen zich solidair zou verklaren met het studentenprotest in Amsterdam. Vandaag dus Kees.

Dagblad van het Noorden meldt zojuist dat tijdens de vergadering van de universiteitsraad van de RUG Groningse studenten aankondigen dat vanaf vandaag de actiegroep Nieuwe Universiteit van Groningen is opgericht. Dit naar aanleiding van de acties op de UvA (Universiteit van Amsterdam).

Slaaf van studieschuld

In Amsterdam zijn de studenten sinds de jaren zestig niet zo boos geweest. Ze eisen meer democratie in het onderwijsstelstel en zijn vooral bang dat studenten van nu, tot hun pensioen slaaf worden van hun enorme studieschuld.

Studentenprotest in Groningen

Het gaat meer om geld verdienen dan om goed en gedegen onderwijs geven en de studenten in 020 voelen zich niet gehoord door het universiteitsbestuur. Deze problemen zijn niet uniek voor de hoofdstad. Ook in de mooiste stad van Nederland spelen ze, en daarom hebben Groningse studenten de actiegroep opgezet.

Er is inmiddels een Facebookpagina opgericht: De Nieuwe Universiteit Groningen

Psst, hier meer afleiding: