Video | Studentenprotest: ‘We staan hier niet alleen voor onszelf, maar ook voor alle andere studenten die last hebben van het isolement’

Om twee uur vanmiddag begon het studentenprotest in het centrum. Onder de naam ‘De Student uit Isolement‘ verzamelden een paar honderd studenten zich op de Vismarkt om aandacht te vragen voor de toenemende psychische problemen onder jongeren door de lockdown.

Vorige week kondigde de organisatie de actie aan. Geïnteresseerde studenten konden zich aanmelden via de site en op het moment van schrijven staan er 726 mensen op aanwezig. In werkelijkheid is het aantal jonge actievoerders iets lager, toch staan er rond 14:15 al een behoorlijk aantal universitaire- en hbo-studenten op de Vismarkt.

Versoepelingen

Wat ze willen? Versoepelingen, simpel gezegd. En als het niet anders is, dan specifiek versoepelingen voor jongeren. Denk aan meer fysiek onderwijs, het afschaffen van de avondklok voor mensen onder een bepaalde leeftijd en de terrassen los voor studenten. Allemaal zodat de jonge medemens iets meer uit zijn isolement komt. Het isolement veroorzaakt door de lockdown.

Rond 15:30 wordt de actie beëindigd.

Psst, hier meer afleiding: