Subsonic doet crowdfunding om bruidsschat te regelen

 

Er komt een verrassend nachthuwelijk aan in Groningen: technowalhalla Subsonic en jazzpaleis De Spieghel gaan samen verder. Uitbaters Merlijn Poolman (Subsonic) en Hubert Nauta (Spieghel) hebben elkaar gevonden en het ja-woord gegeven. Alleen de bruidsschat moet nog geregeld worden.

De bedoeling is dat de Spieghel de Spieghel blijft, tot 01:00 uur. Dan neemt Subsonic de begane grond over. Die overgang moet snel – binnen één minuut, maar ook geleidelijk gaan. “Het zal qua stijl wel een beetje een omslag zijn, het is een hele andere vibe, maar we gooien er niet direct beuktechno in,” belooft Merlijn.

Tot één uur is het dus gewoon ouderwets de Spieghel, hoewel er meer ruimte is voor andere muziekstromen dan alleen het vertrouwde jazz. “Er komen ook rock- en bluesbandjes,” weet Merlijn. Volgens de plannen opent de Spieghel al snel. Subsonic wacht daar nog even mee. Want eerst moet de bruidsschat geregeld zijn.

“We willen verbouwen, pimpen en echt ‘Sub’ maken. Daarvoor hebben we dik geluid, vette lichten en onder andere strobes nodig, dat neemt nog even wat tijd en geld in beslag.” Om de knaken voor al deze plannen bij elkaar te sprokkelen heeft Merlijn een crowdfunding opgezet.

Het streefbedrag van de funding is 10.000 euro. Daarvan is inmiddels ruim de helft binnen. Merlijn hoopt natuurlijk dat de 10k gehaald wordt. “We gaan al wat Sub-wise feesten geven, maar gaan niet al onze kruit verschieten. “Als we met de Keiweek echt opengaan, moet het qua interieur en geluid echt heel dik worden.”

Wil je bijdragen aan de dikke nieuwe Subsonic? Klik hier.
En volg hier de ontwikkelingen op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: