Sum 41 komt een show doen in de Oosterpoort in Groningen!

“Cause I’m in too deep, and I’m trying to keep, up above in my head, instead of going under!” Sjezus, da’s een potje nostalgisch, of niet dan? Sum maddafakkin 41. En goud nieuws voor alle liefhebbers: ze komen naar 050.

Best bijzonder, want hoewel het merendeel van de bandleden inmiddels al koters, een pokkeltje en een velletje als een Shar-pei heeft, waren de Canadezen in het begin van de 00’s helemaal de shit.

Samen met Blink 182 en een handvol andere bands bestaande uit een kort woord en een cijfer, maakten ze de zogenaamde highschoolpunk groot. Easy listening, catchy, quasi-rebels. Lekker man. De Tracks In Too Deep, Fat Lip, The Hellsong en Still waiting zijn daar prima voorbeelden van.

Sum 41 in 050

Ga je die klassiekertjes weer horen in 2020 in Groningen? Ja natuurlijk mienjong. Evenals tracks van het laatste album Order in Decline, uit 2019.

Bovendien heeft de band grotendeels nog dezelfde bezetting als tijdens de gouden era van de 00′, met als meest karakteristieke pijler: zanger Deryck “Bizzy D” Whibley. Iets dikkere kop, maar nog steeds dezelfde kledingstijl. Dat scheelt.

Dinsdag 11 augustus is het zover. Van 20:00 tot 23:00 kun je in je bandshirt, gescheurde spijkerbroek en All Stars weer de moshpit in. Beetje roeg doun, net als vroeger ja.

Kaartverkoop start vrijdag 28 februari.

Wie moet absoluut met jou mee in augustus? Tag hem of haar in de comments op Facebook!

Psst, hier meer afleiding: