Supportersvereniging FC Groningen steekt figuurlijke middelvinger op naar FOX

FC-supporters protesteren tegen FOX bij Willem II uit

FOX Sports in de inbox van John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen. Of hij misschien mee wil werken met een campagnefilmpje voor komend seizoen. Het antwoord, in ultrakorte versie: “Nee.” Met tussen de regels door: “Loop naar de maan!” 

Productiemaatschappij HALAL zoekt leuke supporters van alle eredivisieclubs voor de nieuwe seizoenscampagne, die ze maken voor FOX Sports. Ze schrijven in de mail trots dat alle achttien clubs hun medewerking verlenen. Want het is oh zo leuk. Beetje vooruitblikken met de supporter die 8201 sjaals heeft. Of met de familie die trouw elke wedstrijd op de tribune , euh thuis op de bank zit met alle neefjes, nichtjes en aanhang.

De FOX-filosofie holt voetbal uit

Daar komen vast mooie verhalen uit. Die kunnen weer prachtig in een gelikte campagne voor het nieuwe seizoen worden gegoten. Zodat nog meer mensen een FOX-abonnement nemen. Waarmee de zender nog meer macht krijgt. Waardoor clubs nog verder naar de pijpen moeten dansen van het tv-geld. Met dadelijk wedstrijden op maandagavond als resultaat. Daar past de voorzitter voor en dat heeft hij de mail terug laten weten.

Vriendelijk bedankt

Leve de voorzitter

De kans is groot dat de productiemaatschappij nu via andere wegen alsnog supporters tracht te ronselen. Ons advies is: luister naar de voorzitter. Hij heeft groot gelijk. De tv-knaken zijn belangrijk, maar het beleid van FOX jaagt de supporter het stadion uit. Wedstrijden worden op steeds kuttere tijden gespeeld en het eind van de verloedering is nog lang niet in zicht. Want FOX bepaalt en de zender wil ook op dinsdagavond 18:30 uur kijkers.

Psst, hier meer afleiding: